<p>Fort Rammekens gaat weer open voor publiek.</p>

Fort Rammekens gaat weer open voor publiek.

(Foto: Staatsbosbeheer)

Fort Rammekens weer open voor bezoek

  Nieuwsflits

RITTHEM - Op zaterdag 5 juni opent het oudste zeefort van West-Europa, ons eigen Fort Rammekens, na een lange sluiting haar imposante poorten weer. 

Zaterdag vanaf 11 uur kunt u vijf eeuwen Zeeuws verleden aan den lijve ondervinden wanneer u door de stoere en tegelijk fraaie toegangspoort de binnenplaats op loopt. Daar waar ooit een hospitaal, een bakkerij, een kroeg en een kerk stonden, vindt u nu de in de Franse tijd gebouwde kazematten. Daarin krijgt u aan de hand van een film en maquettes een beeld van de ontwikkeling van het fort. 

Terug in de tijd

In één van de duistere halfbastions aan weerszijden van de binnenplaats gaat u eeuwen terug in de tijd. Bovenop het fort heeft u een fraai uitzicht op de Schelde en krijgt u een idee van de strategische ligging van het fort, dat tussen 1547 en 1552 gebouwd werd om de haven van Middelburg tegen de “vijand” te beschermen. Op het fort zijn ook resten van de Duitse luchtafweer te zien; het fort was immers onderdeel van de Atlantik Wall.

Openingstijden

Het fort is tot en met oktober geopend op zaterdagen en zondagen van 11 tot 17 uur. Aan de hand van een gratis folder wordt een route gevolgd, waarmee de bezoeker een rondgang maakt. De gastvrouwen en –heren vertellen graag meer over de geschiedenis van dit wel heel bijzondere bouwwerk.

Prijs: 5 euro per persoon, kinderen betalen de helft. Om het bezoek corona-veilig te laten verlopen, dient u van te voren te boeken op https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/walcheren/op-bezoek-bij-fort-rammekens . Overigens is het fort ook een bijzondere locatie voor bruiloften en feestjes.

Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl of www.fortrammekens.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden