De genomineerden horen welke prijs ze hebben gewonnen.
De genomineerden horen welke prijs ze hebben gewonnen. (Foto: Maatjesproject Zeeland)

3e prijs voor maatjes LVB Zeeland

  Nieuwsflits

WALCHEREN - De 3e Helemaal Humanitas Prijs 2021 is gewonnen door Maatjes LVB van Humanitas Zeeland. Dat is op 31 mei 2021 bekendgemaakt tijdens de feestelijke afsluiting van het jubileumjaar van Vereniging Humanitas.

De prijs wordt uitgereikt aan een bijzondere activiteit, waarin de waarden van Humanitas helemaal tot hun recht komen en die aansluit op een actuele maatschappelijke vraag. Dit jaar deden maar liefst 27 activiteiten een gooi naar de prijs. Tot 30 mei kon iedereen op de Helemaal Humanitas Prijs-website stemmen op zijn of haar favoriete project. Uiteindelijk werden bijna 10.00 stemmen uitgebracht.

Superblij

De hoofdprijs van 5000 euro ging met ruim 900 stemmen naar Vang je droom. Bij dit project zetten de vrijwilligers zich in om de dromen van minder kansrijke kinderen tot achttien jaar te laten uitkomen, of het nu gaat om een mooie prinsessenslaapkamer, racen in een kart of een bezoek aan een pretpark. Coördinator Judith Koerhuis was bijzonder opgetogen dat haar project had gewonnen: “We zijn superblij dat we met dit mooie geldbedrag nog meer dromen van kinderen in Twente kunnen vangen. Helemaal te gek!”.

Maatjesproject

De tweede en derde prijs, een geldbedrag van respectievelijk 1500 en 1000 euro, waren weggelegd voor Begeleiding Lotgenoten Partnerverlies van Humanitas Achterhoek West en Maatjesproject LVB van de afdeling Zeeland. Met deze bedragen kunnen de winnende activiteiten hun project verder ontwikkelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden