Matthijs Sturm, drummer, droomt ervan om weer opgetrommeld te worden
Matthijs Sturm, drummer, droomt ervan om weer opgetrommeld te worden (Foto: Tanja Hoogerheijde)

Fototentoonstelling Muzikanten in lockdown

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - GOES - Tanja Hoogerheijde uit Middelburg geeft in de kunstuitleen de Bevelanden Zeeuwse muzikanten het podium wat ze tijdens de lockdown moesten missen. 

Vanaf maart 2020 lag de cultuursector door de corona maatregelen stil, optredens werden afgezegd en muzikanten werden werkloos. De man van Tanja, bassist en zanger in verschillende Zeeuwse bands, stond model voor de eerste foto van wat later een project werd: Muzikanten in lockdown. 

Frustratie

De expositie van haar foto’s zal te zien zijn in Kunstuitleen De Bevelanden in Goes van zaterdag 12 juni tot 10 juli. “Ik houd van mensen en van fotograferen en zag de frustratie van mijn man Bert. Na de eerste foto van hem kreeg ik het project in gedachten. Nadat ik een aantal bevriende muzikanten gevraagd had om mee te doen, begon het zich als een olievlek uit te breiden. Allemaal mensen die graag muziek met en voor anderen maken en opeens geen kant meer op konden.” 

Humor

Tanja heeft half Zeeland doorgereisd om iedereen met zijn of haar “frustraties” te vereeuwigen met haar humoristische foto’s. “We hebben veel plezier gehad, ik heb veel grappige, mooie en ontroerende verhalen gehoord en veel onbekend Zeeland ontdekt” zegt Tanja. De serie lokt vaak een glimlach uit, de foto’s zijn met een knipoog gemaakt want het was allemaal al ellendig genoeg. 

De tentoonstelling is te zien in de Kunstuitleen, Westwal 45 in Goes. Kijk voor openingstijden op www.kunstingoes.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden