Eend
Eend (Foto: Joke Apner)

‘De kunst van het weglaten” van Joke Apner

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Pas na haar werkzaam leven als grafisch vormgever in de reclamewereld begon Joke Apner met schilderen, tekenen en het maken van handgedrukte- en gebonden boeken, de Japnerboeken. Typerend is haar verfijnde humor in tekst en beeld.

Talloze Zeeuwse landschappen, gebouwen en dieren zoals vogels, vissen, katten verlieten haar tekentafel. In de grafische wereld heeft Joke geleerd strak te werken. Dat zie je terug in haar schilderijen. Realistische vormen gaan over in abstracte lijnen. Tijdens de wisselexpositie bij atelier Hoed Gezien kiest Joke voor een serie fascinerende en kleurrijke vogels. Pas als je echt gaat kijken zie je dat zij de vogels in doorgaande lijnen tekent. Elke vogel heeft zijn unieke kenmerken en kleuren. 

Kunstroute

“De kunst van het weglaten” is van 5 juni t/m 3 juli 2021 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Loop gerust het tuinpad op om de schilderijen van Joke goed te bekijken. Aanbellen mag. Joke is vaste deelnemer aan de K&C-route Middelburg en één van de zes kunstenaars in Galerie Bank in Aagtekerke. 

Voor ander werk zie de website www.jokeapner.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden