<p>Van links naar rechts: Zoey, Neeltje en Anouk</p>

Van links naar rechts: Zoey, Neeltje en Anouk

(Foto: Frank Husslage)

Winnen in de E-Waste-Race

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Zoey, Neeltje en Anouk, alle drie leerlingen in klas 6c van de algemene basisschool aan de Zuidsingel in Middelburg, doen mee aan de E-waste-race en proberen daarvoor met hun klas in een maand tijd zo veel mogelijk elektrisch afval in te zamelen. 

De wedstrijd was nog niet eens begonnen op de zonnige middag dat deze foto gemaakt werd, maar de eerste container was al vol. Vol met afgedankt elektrisch materiaal. Dat belooft nog wat voor de komende weken; als dit zo doorgaat maken ze grote kans de wedstrijd te winnen.  Er is al één container vol met elektrisch afval, maar er gaan er nog vele volgen, als het aan deze meiden ligt.

Ophaalservice

“Mensen die thuis elektrisch afval hebben liggen en daar vanaf willen, kunnen dat melden via internet,” vertellen de drie dames, die gezeten op het klimrek op het schoolplein, beurtelings aan het woord zijn. “Wij zorgen er dan voor dat het bij hen thuis afgehaald wordt. Hoe makkelijk wil je het hebben?”

Prijs

Er doen tien Zeeuwse scholen mee. “Maar de mensen moeten natuurlijk wel aangeven dat wij van de ABS in Middelburg het moeten komen ophalen,” klinkt het vanaf het klimrek. Want de meiden willen de prijs écht winnen. Wat die prijs dan is? “Een betere wereld voor ons en straks voor onze kinderen. Minder afval is beter voor het milieu. En we kunnen ook nog een schoolreisje winnen naar de uitvindfabriek, maar daar doen we het niet voor.” De meiden hebben goed begrepen dat inzamelen en hergebruiken zeldzame grondstoffen bespaart, beter is voor het milieu en beter voor hen elders in de wereld die we met ons afval opzadelen.


https://youtu.be/QoxYZ1-Sd8w  toont een filmpje dat gemaakt is door de leerlingen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden