De omslag van de nieuwe en gratis stadsplattegrond van Vlissingen.
De omslag van de nieuwe en gratis stadsplattegrond van Vlissingen. (Foto: PR)

Gratis stadsplattegrond Vlissingen ziet levenslicht

  Nieuwsflits

VLISSINGEN - Vanaf eind mei is hij gratis af te halen op veel plekken in de stad: de nieuwe plattegrond van het stadshart van Vlissingen. Juist op het moment dat de stad voor toeristen en de eigen inwoners weer een beetje van slot gaat. 

De nieuwe plattegrond is duurzaam en bedoeld om een tijdje mee te gaan. Met alle relevante informatie om een leuke dag door te brengen in de stad aan zee. Veel toeristen en inwoners vinden het prettig om een papieren versie te hebben in plaats van een digitale plattegrond op hun telefoon. De Stichting Vlissingen Binnenstad aan Zee zag het gemis en besloot er iets aan te doen. 

De stichting wilde een plattegrond zonder advertenties, maar met vermelding van alle relevante informatie én dagattracties in de binnenstad. Informatie die tenminste twee jaar geldig is. Het moest ook een mooie plattegrond worden, een bewaarexemplaar. En gratis bovendien, overal in de stad en daarbuiten verkrijgbaar. Door een bundeling van budgetten kwam er geld genoeg beschikbaar om de plannen te realiseren.

Vanaf eind mei is de plattegrond gratis af te halen in winkels en dagattracties in Vlissingen. Hij wordt verspreidvia campings, hotels en bungalowparken op Walcheren. De gemeente Vlissingen verspreidt de plattegrond over adressen waar toeristenbelasting wordt geheven. De kaart is ontworpen door Hans Bommeljé en kwam tot stand met een financiële bijdrage van de Vlissingse Ondernemers Centrale, Rabobank Walcheren/ Noord-Beveland, Stichting Moerman Promotie Vlissingen en de gemeente Vlissingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden