Scouts hebben buiten voldoende ruimte om te spelen met anderhalve meter onderlinge afstand.
Scouts hebben buiten voldoende ruimte om te spelen met anderhalve meter onderlinge afstand. (Foto: Geofferey van Vliet)

Scouting De Valkeniers start haar activiteiten weer op

  Nieuwsflits

WALCHEREN - Veel Scoutinggroepen starten hun fysieke bijeenkomsten weer. Dit als gevolg van de versoepelde maatregelen van de overheid ten opzichte van sportverenigingen. Samen met andere organisaties riep Scouting Nederland burgemeesters door heel Nederland op om jeugd- en jongerenwerk ook weer mogelijk te maken. 

Scoutinggroepen spelen, zeker nu, een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Juist nu zorgen de activiteiten voor uitdaging en verbinding. Scouting De Valkeniers is daarom blij dat ze haar activiteiten weer kan opstarten.

Beweging voor kinderen en jongeren

Naast sportverenigingen leveren Scoutinggroepen een belangrijke bijdrage aan de beweging van kinderen en jongeren. Buiten sporten en bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Buitensport, spel en bewegen is de kern van het Scoutingspel. De getrainde vrijwilligers hebben veel ervaring en met deze activiteiten levert Scouting een positieve bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving waarin mensen zich verbinden.

Plezier en samen zijn

Scouts reageren enthousiast op de start van de bijeenkomsten. Ze hadden het buiten spelen met een groep leeftijdsgenoten echt gemist. En ook de vrijwilligers waren enthousiast; “het was geweldig om weer samen actief bezig te zijn!” Goed nieuws voor kinderen tussen de 5-7 jaar die nog geen lid zijn maar ook mee willen doen, er is nog plek bij de bevers van Scouting De Valkeniers. Wie wil er nou geen geweldige middag buiten beleven?

Strenge richtlijnen

Uiteraard houdt Scouting De Valkeniers zich tijdens de bijeenkomsten aan de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid. Dit betekent onder andere dat niet alle leeftijdsgroepen tegelijk op het terrein samenkomen om drukte te vermijden, dat leidinggevenden anderhalve meter afstand houden van de jeugdleden en dat jeugdleden boven de twaalf ook anderhalve meter afstand houden van elkaar. Daarnaast vinden alle bijeenkomsten buiten plaats. Dat brengt wat uitdagingen met zich mee, maar Scouting De Valkeniers heeft een creatief programma bedacht om hier om een goede manier mee om te kunnen gaan. Op de facebookpagina van de groep kan je zien wat er allemaal op het programma stond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden