Foto: Gemeente Veere

Winnaar tekenwedstrijd ‘maak Veere mooier’

  Nieuwsflits

KOUDEKERKE - Op basisschool De Sprong in Koudekerke hebben leerlingen hun best gedaan om een tekening te maken voor de toekomst van gemeente Veere. 

Burgemeester van der Zwaag reikte vanochtend een prijs uit aan de leerling met de meeste stemmen. Dat was Teuntje. De tekening met de meeste publieke stemmen mag een dagdeel meelopen met de burgemeester. Op de website kon het publiek tot en met 15 mei zijn stem uitbrengen op de vijf mooiste inzendingen. De stemverdeling werd uiteindelijk: 1- Teuntje met 252 stemmen, 2- Lynn met 101 stemmen, 3- Jesse met 54 stemmen, 4- Celéste met 49 stemmen en 5- Thijm met 30 stemmen. 

Tekenwedstrijd

De gemeente organiseerde een wedstrijd onder alle basisscholen in de gemeente Veere. We willen juist de jeugd betrekken bij de omgevingsvisie. De jeugd heeft de toekomst en daar willen we ons op richten. De opbrengst van de wedstrijd is input voor de nieuwe visie op de toekomst van Veere. 

Omgevingsvisie 

De winnende inzending wordt ook gebruikt op een ansichtkaart die verstuurd wordt naar alle inwoners van de gemeente Veere. De ansichtkaart is een uitnodiging voor de online enquête over de toekomstvisie. We noemen dat de Omgevingsvisie Veere 2047. De Omgevingsvisie Veere 2047 gaat over wat wij belangrijk vinden, wat we willen houden en verbeteren en hoe we samenwerken aan de toekomst van onze Veerse leefomgeving.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden