Foto:

Intervence opnieuw gecertificeerd

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Intervence heeft opnieuw het certificaat Jeugdbescherming en Jeugdreclassering van het Keurmerkinstituut behaald. Door het behalen van dit certificaat laat Intervence zien dat zij aan alle eisen uit het normenkader jeugdbescherming en jeugdreclassering voldoet. Deze normen zijn vastgesteld door het Ministerie van Veiligheid en Justitie. 

Intervence is trots op het behalen van dit belangrijke certificaat. Het is een waardering voor de inspanning van alle professionals van Intervence, die zich dagelijks inzetten om de veiligheid van kinderen te waarborgen. Door het behalen van het certificaat voldoet Intervence aan de kwaliteitscriteria die gelden voor gecertificeerde instellingen. De Jeugdwet schrijft voor dat alleen gecertificeerde instellingen kinderbeschermingsmaatregelen mogen uitvoeren.

Ieder kind veilig

Intervence voert als een van de zogeheten Gecertificeerde Instellingen (GI) in Zeeland de regie

1

voor gezinnen en kinderen die te maken krijgen met (preventieve) jeugdbescherming of jeugdreclassering. Dit doet Intervence op verzoek en in opdracht van de 13 Zeeuwse gemeenten en de kinderrechter. De kerntaak van Intervence is om kinderen te beschermen wanneer zij in hun veiligheid of ontwikkeling worden bedreigd, om gezinnen met complexe opvoed- en opgroeiproblematiek te ondersteunen én om regie te voeren over de ingeschakelde hulpverlening.

www.intervence.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden