Kan Middelburg omgaan met de anderhalvemetersamenleving?
Kan Middelburg omgaan met de anderhalvemetersamenleving? (Foto: Frank Husslage)

Ruimte in de stad

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Steeds meer ondernemers openen voorzichtig weer hun deuren en vanaf 1 juni volgt, als het allemaal goed gaat, ook de horeca. Om de binnenstad veilig te kunnen bezoeken, hebben mensen ruimte nodig. Dit betekent dat er zoveel mogelijk obstakels uit het winkelgebied verwijderd moeten worden.

Vooruitlopend daarop heeft de Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM) in overleg met de gemeente al een aantal zaken opgepakt. Zo wordt duidelijk wat wel en niet werkt. Het is nu nog relatief rustig in het centrum en dat biedt een mooie gelegenheid om een en ander uit te proberen. Zo staan er sinds afgelopen donderdag stewards bij de entrees van de binnenstad: Lange Noordstraat, Vlasmarkt, Langeviele en Segeersstraat. Zij attenderen bezoekers op de geldende maatregelen en adviseren hen over de looproutes. Daarnaast wordt overwogen om fietsverkeer uit de binnenstad te weren. Dit om de winkelpaden zoveel mogelijk vrij te maken voor winkelend publiek. Fietsers zouden dan hun fiets moeten plaatsen in nog te realiseren fietsparkeerplekken.

Iets dat wel al uitgevoerd is, is het verplaatsen van de plantenbakken uit de Langeviele naar de Langevielebrug. Zo is er veel meer loopruimte ontstaan. De komende tijd zal leren hoe dit uitpakt en of er nog andere ideeën en wensen zijn om Middelburg ook nu een aantrekkelijke stad te laten zijn voor inwoners, ondernemers en bezoekers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden