Het Polderhuis in Westkapelle daagt iedereen uit om op tweede Pinksterdag zijn of haar Zeeuwse klederdracht aan trekken of delen ervan en gewoon de dagelijkse dingen te doen.
Het Polderhuis in Westkapelle daagt iedereen uit om op tweede Pinksterdag zijn of haar Zeeuwse klederdracht aan trekken of delen ervan en gewoon de dagelijkse dingen te doen. (Foto: Polderhuis Westkapelle)

Laat zien dat je Zeeuw bent

  Nieuwsflits

Het Polderhuis in Westkapelle daagt iedereen uit om op tweede Pinksterdag zijn of haar Zeeuwse klederdracht aan trekken en gewoon de dagelijkse dingen te doen.

WESTKAPELLE - De Zeeuwse lijfspreuk Luctor et Emergo, ik worstel en kom boven, geldt meer dan ooit zeker in corona tijd. Laten we een combinatie van traditie en cultuur maken om de saamhorigheid en de onderlinge verbondenheid nog meer te vergroten.

Stiekem zijn we allemaal wel een beetje grôôs dat we Zeeuw zijn. Dus trek maandag 1 juni, je pillow broek en je boezeroen aan of zet je lagette of pet op en zoek dat beukje en die schort en hul jezelf in de streekdracht. Als je geen klederdracht hebt dan is een kledingstuk met het logo, de wapenspreuk van Zeeland of een Zeeuwse knop ook al goed. Hoe mooi zou het zijn als er van Westkapelle tot Sint Annaland en van Oostburg tot Bruinisse mensen hier aan mee doen.

Plaats je Zeeuwse foto op Instagram met #groosopzeeland #trotsezeeuw #streekdracht

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden