'Assemblages vol vervlogen herinneringen' van Marijke Leertouwer
'Assemblages vol vervlogen herinneringen' van Marijke Leertouwer (Foto: Marijke Leertouwer)

Assemblages vol vervlogen herinneringen bij Kunstroute

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg krijgen kunstwerken van collega’s een prominente plaats in de etalage van atelier Hoed Gezien

Iedere maand krijgt een andere kunstenaar de etalage tot zijn of haar beschikking en zijn de kunstwerken vier weken lang te bekijken.
De volgende routezondag is er weer een andere kunstenaar aan de beurt. Veilig een ommetje doen langs wisselende tentoonstellingen kan dus iedere dag van de week.

De assemblages van Marijke Leertouwer zijn op zondag 7 juni tot eind juni te zien in de etalage van atelier Hoed Gezien van Hanny Mallekote, Nadorstweg 38, 4333 AN Middelburg.

Vervlogen herinneringen

De assemblages van Marijke Leertouwer bestaan grotendeels uit zogenaamde 'objets trouvés'. Uit kleine memento's samengestelde composities, vol van vervlogen herinneringen. Favoriet materiaal zijn fragmenten van oude klederdracht, doosjes en religieuze objectjes. Liefst met sporen van een vorige gebruiker. Door het gebruik van oude materialen wordt de verhalende kracht versterkt. Het is aan de toeschouwer om alle deeltjes tot één geheel te vormen en het individuele verhaal te ervaren. De assemblages dragen een mysterie met zich mee, achter elke toeschouwer schuilt een andere vertelling.

Meer weten over Marijke Leertouwer? Neem een kijkje op www.marijkeleertouwer.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden