Foto:

24 uur fietsen voor MS

  Nieuwsflits

Veere - Overmorgen, zaterdag 30 mei is het Wereld MS dag. Martijn de Ridder fietst dan 24 uur lang om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS. Deze gewaagde actie is een voorproefje van zijn 20-daagse fietstocht van Veere naar Tarifa in Spanje die in september is. 

Beide acties doet Martijn omdat hij dagelijks van dichtbij meemaakt wat voor invloed de klachten van deze heftige ziekte hebben. Het geld dat hij inzamelt met deze actie gaat in zijn geheel naar Stichting MS Research. 

MS Research

Deze stichting financiert al 40 jaar onderzoek naar Multiple Sclerose, maar er is nog veel werk te verzetten. “Ik maak van dichtbij mee hoe je leven wordt beïnvloed door MS-klachten, daarom wil ik me graag inzetten voor dit doel”, aldus de 34-jarige hovenier.

Richting

De actie begint om 16:00 uur in Veere, de windrichting bepaalt zijn eindbestemming. “Omdat de grens met België nog steeds gesloten is, hoop ik op een mooie zuidwester, maar de wind komt de laatste tijd veel uit het noorden dus dat is nog even spannend.”

Onderweg houdt Martijn kleine pauzes om te eten en zal hij, naast zijn volgers op sociale media, ook zijn zwager op de hoogte te houden van zijn locatie. Die zal hem namelijk ophalen op zijn eindbestemming. “Echt super dat hij dit wil doen, ik heb namelijk geen enkel idee waar ik na 24 uur zal stoppen met fietsen.”

Sponsoren

Inmiddels hebben een aantal sponsoren zich gemeld, maar er is nog veel ruimte over op de sponsorlijst en nog meer geld nodig om onderzoek naar MS te financieren. Het is mogelijk om op de sponsorlijst te komen door een berichtje te sturen via social media, of direct te doneren via de actiepagina www.inactievoorms.nl/actie/martijn-de-ridder.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden