Foto: Runderground

Corona-editie Kustmarathon

  Nieuwsflits

ZOUTELANDE - Met in het achterhoofd de grote vraag of komend najaar de Kustmarathon wel door kan gaan, hebben twintig lopers van Runderground afgelopen zondag alvast een speciale corona-editie van de Marathon Zeeland gelopen. 

De twintig lopers sloten hiermee hun hardloop-bingomaand Mei af, waarin via een hardloopbingo toch een vorm gevonden was voor groepsgewijs lopen in tijden van sociale afstand. 

De start was om halfacht vanuit een toen al warm Burgh. Er was gekozen voor het klassieke traject, nog door de bossen van Schouwen. Vanaf de Veerse Dam tot aan de strandopgang bij Oostkapelle was het hoog water en was er geen meter hard zand te vinden. Dat, gecombineerd met de steeds sterkere zon, maakte deze editie toch weer behoorlijk zwaar. 

Ook het ontbreken van duizenden supporters langs de route maakte deze editie speciaal. Waar de lopers normaal gesproken door enthousiast publiek mentaal een extra  zetje krijgen, liepen ze nu hoofdzakelijk in stilte. Tot aan de Langstraat in Zoutelande dan, waar echte Zeeuwen al snel doorhadden wat er aan de hand was en stomverbaasde toeristen zich afvroegen voor wie al dat gejuich en applaus dan wel was.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden