Bram Pattenier op het strand bij Zoutelande. TEKST EN FOTO WELZIJN VEERE
Bram Pattenier op het strand bij Zoutelande. TEKST EN FOTO WELZIJN VEERE

Bram is al heel zijn leven actief

  Nieuwsflits

Vrijwilliger in het zonnetje

ZOUTELANDE - Bram Pattenier (76) woont in Zoutelande en zet zich sinds zijn jeugdjaren in als vrijwilliger. Nu is hij onder andere betrokken bij de Commissie Welzijn Zoutelande.
“Samen met 4 dames vormen wij de Commissie Welzijn Zoutelande. Wij werken plannen uit om senioren bij elkaar te brengen en actief bezig te zijn. Zo organiseren wij burendag, Samen aan tafel, fietstochten en kerstmaaltijden voor senioren” vertelt Bram. “Hiernaast zetten wij ons ook in om maatschappelijke problemen als dementie en eenzaamheid bespreekbaar te maken, om dit te herkennen en daarbij hulp te bieden”. Vrijwilligerswerk doet Bram al sinds zijn jeugdjaren. Toen als bestuurslid bij sportvereniging De Meeuwen, nu helpt hij bij activiteiten op het sportcomplex.
Zijn leukste ervaringen als vrijwilliger vindt Bram de onverwachtse ontmoetingen met oud-dorpsgenoten tijdens een kerkwacht, want ook bij de Protestantse Gemeente in Zoutelande is Bram vrijwilliger. “Vrijwilligerswerk is heel belangrijk voor veel organisaties om door te kunnen gaan met het aanbieden van activiteiten. Ik doe daar graag aan mee, zodat de kern Zoutelande een prettige woonplaats kan zijn.”
Benieuwd naar meer vrijwilligersvacatures? Kijk dan op www.welzijnveere.nl of neem contact met ons op via 0118-583687 of info@welzijnveere.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden