Foto: Bas van den Boom

Oud-Middelburgse in Ierland brengt debuut uit

  Nieuwsflits

In het onlangs uitgekomen boek ‘Ierland - De Ultieme Roadtrip’ neemt oud-inwoner van Middelburg Cathelijne de Wit-Peijs haar lezers mee rond over heel het eiland Ierland. Ze geeft daarbij antwoord op de vraag wat er in Ierland niet mag worden gemist en inspireert de lezers om een eigen ‘ultieme roadtrip’ samen te stellen. 

MIDDELBURG - ‘Ierland – De Ultieme Roadtrip’ is een ruim 300 pagina tellend rijk geïllustreerd reisboek. Het is geen reisgids vol korte praktische tips over het huren van een auto en het boeken van hotels, maar een verhalende reis door Ierland. Het boek is te koop bij De Drvkkery in Middelburg en te bestellen via  www.deultiemeroadtrip.nl, waar ook andere Ierland-inspiratie is op te doen. In ‘Ierland - De Ultieme Roadtrip’ neemt Cathelijne de lezer het hele eiland mee rond, inclusief Noord-Ierland. Ze deelt daarbij een groot aantal interessante feiten en de mooiste bezienswaardigheden van Ierland. Zowel beroemde trekpleisters als verborgen pareltjes die niet snel te vinden zijn via Google.

Vier bijzondere routes

Cathelijne beschrijft in ‘Ierland – De Ultieme Roadtrip’ vier routes. Deze kunnen afzonderlijk worden afgelegd of aan elkaar worden gekoppeld. Tijdens haar reis ontmoet ze diverse locals met wie ze interessante, mooie en bijzondere gesprekken voert. Hun verhalen brengen Ierland echt tot leven. “Ik hoop dat ik mensen kan inspireren met mijn reisverhalen”, zegt Cathelijne. “Ik wil dat zij net zo veel plezier in Ierland beleven als ik.” 

Liefde voor Ierland delen

Cathelijne kwam zelf twintig jaar geleden als avontuurlijke tiener voor het eerst in Ierland. De rijke historie, de bijzondere verhalen, de gezellige cultuur, de vriendelijke mensen en de prachtige natuur zorgden dat ze zich direct thuis voelde. In 2015 besloot ze om er samen met haar man en mopshond te gaan wonen. Haar liefde voor Ierland zette ze om in haar bedrijf Witty Walks waarmee ze Nederlandstalige tours in Dublin en de nabijgelegen Wicklow Mountains organiseert. Tijdens die tours merkte ze dat er veel behoefte is aan lokale kennis over Ierland én dat er ontzettend veel te vertellen is. Dat inspireerde haar tot het schrijven van haar debuut. “Ik wil mijn liefde voor dit fantastische land delen. Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld om te genieten.”

Virtueel reizen naar Ierland

Ondanks de huidige coronacrisis wilde Cathelijne haar boek toch nu lanceren. “Mensen kunnen zich zo voorbereiden op de mooiste reis van hun leven die ze straks kunnen maken. Binnen Europa, maar met een wereldse ervaring.” Haar werk als gids ligt op dit moment stil. Maar zelf zit ze niet stil. Want naast het boek ‘Ierland – De Ultieme Roadtrip’ komt ze binnenkort met een virtuele roadtrip door Ierland. Iedereen die wil kan gratis online mee op reis. Inschrijven voor de virtuele roadtrip kan via www.deultiemeroadtrip.nl. Daar is ook het boek te bestellen.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden