Little whith treasure
Little whith treasure (Foto: Carmen Milhous - Arendt)

Veilig een ommetje doen langs schilderijen van Carmen Milhous Arendt.

  Nieuwsflits

Bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 in Middelburg krijgt iedere maand een andere kunstenaar ‘de etalage’ tot zijn of haar beschikking en zijn de kunstwerken vier weken lang te bekijken. Veilig een ommetje doen langs wisselende tentoonstellingen kan dus iedere dag van de week.

Tijdens de routezondag op 5 juli tot en met week 31 is dat Carmen Milhous-Arendt – schilderijen uit de serie Little White Treasure. Deze serie laat kleine schilderijen zien die samen met een wit passe-partout en witte lijst een afmeting hebben van 25 x 25 cm. Hier laat Carmen zien, dat zij niet alleen op groot formaat maar ook in het klein een krachtig " beeld " neer kan zetten.

Schilderen betekend voor Carmen visualiseerde energie, emoties en spontaniteit. Dit als een voortdurend wisselspel tussen intuïtie en analyseren, tussen dynamiek en rust, opgewonden zijn en gelatenheid, orde en chaos. Of het nu gaat om figuratie of verbeelde landschappen, het zijn stuk voor stuk kleine pareltjes.

Zoals kunstcriticus Nico Out het omschreef: Carmen laat in een groot aantal schilderijtjes kleine pareltjes zien dat als je met gevoel de verf de ruimte geeft, er kleine juweeltjes kunnen ontstaan. Vorm, kleur en compositie boeien, zonder dat er sprake is van een voorstelling.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden