Zeeland daagt inwoners uit met creatieve wedstrijd

  Nieuwsflits

Trek je dansschoenen aan, haal de verkleedkist van zolder, stof je muziekinstrument af en houd je schilderspullen in de aanslag. Nederlandse provincies dagen hun inwoners uit met een creatieve wedstrijd: Maak de zomer. Ook Zeeland doet mee. De wedstrijd is onderdeel van iktoon, Maand van de Amateurkunst. Op 30 juni wordt bekend gemaakt wie de beste amateurkunstenaar van Nederland is. 

Deelnemen aan de iktoon-challenge kan nog tot 23 juni. Upload via iktoon.nl een foto of korte video van je kunsten met het thema ‘Maak de zomer’ en deel deze op social media met #iktoon #zeeland #maakdezomer. Uit elke provincie worden vervolgens de beste inzendingen geselecteerd. Een jury bestaande uit muzikant Thijs Boontjes, breakdancer Redo (winnaar van de prestigieuze dansprijs De Zwaan) en presentatrice Mandy Woelkens kiest de winnaars op 30 juni. Een eervolle vermelding gaat uit naar de inzending met de meeste publieksstemmen.

Wedstrijdregels

Meedoen kan tot 23 juni. Alle creatieve uitingen zijn welkom. Thema is ‘Maak de zomer’. Schrijf jouw zomerlied, schilder je dromen, breng een ode aan vakantieliefdes of zwoele zomeravonden. Leef je uit! Alleen of als groep, bijvoorbeeld met je huisgenoten, buren of zangkoor. Of je nou net begonnen bent of al jarenlange ervaring hebt, iedereen is welkom om mee te doen

Op www.iktoon.nl vind je meer informatie over deelname aan iktoon 2020.

Vijfde editie iktoon

Kunst en cultuur dragen bij aan de geestelijke en fysieke gezondheid. Zo blijkt ook uit onderzoek van WHO. Van sport weet iedereen dat 30 minuten bewegen per dag goed is, maar van muziek maken, dansen, schilderen is dit veel minder bekend. Terwijl we 6 miljoen amateurkunstenaars in Nederland hebben (meer nog dan voetballers!). In de maand juni tonen ieder jaar tienduizenden kunstenaars, creatievelingen, cultuurbeoefenaars en –makers verspreid over meer dan 130 gemeenten hun kunst onder de vlag van iktoon. De campagne ‘iktoon – kunst van iedereen’ heeft als doel de samenleving te enthousiasmeren voor actieve kunst- en cultuurbeoefening. Dit vijfde jaar is net wat anders dan normaal. Met beperkte toegang tot kunstencentra, buurthuizen, muziek- en dansscholen én het verbod op grote evenementen viert iktoon de creativiteit dit jaar grotendeels vanuit huis. 

Bekijk ook het filmpje 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden