Foto:

Uitnodiging enquête omgevingsvisie

  Nieuwsflits

Wethouder Chris Maas: ”Vandaag heb ik de eerste ansichtkaart op de bus gedaan. Alle inwoners van Veere ontvangen volgende week een kaart in de bus. De ansichtkaart is een uitnodiging voor de online enquête over de omgevingsvisie. Het is een lastig woord maar staat voor iets heel simpels. Namelijk: Hoe willen wij dat onze leefomgeving eruit komt te zien in de toekomst. Ik hoop dat zoveel mogelijk inwoners en ondernemers hun input delen en de enquête invullen.”

Digitale enquête

De enquête bestaat uit drie open vragen en vraagt naar aandachtspunten, waarden en kansen in eigen woonkern. Ook is het mogelijk om belangrijke waarden of mogelijkheden in de gemeente aan te wijzen. Iedereen vanaf 16 jaar mag de enquête invullen en onder de 16 jaar is er toestemming nodig van ouders/voogd.


Reageren kan tot 10 juli

Onder de inzenders van de digitale enquête verloot de gemeente Veere twee dinerbonnen ter waarde van 50 euro. De winnaars krijgen uiterlijk eind juli persoonlijk bericht. De online enquête kunt u invullen via www.omgevingsvisieVeere.nl

Vervolg

De bijdrage van de inwoners helpt de gemeente Veere om een goede omgevingsvisie te maken. De reacties uit de enquête worden gebruikt bij de gebiedstafels met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden, die de gemeente gaat organiseren. Tijdens de gebiedstafels halen we informatie op in het brede kader van de omgevingsvisie, maar ook in relatie tot de uitwerking van de resultaten in het kader van het vorig jaar gevoerde onderzoek Leefbaarheid & Toerisme. De omgevingsvisie wordt het instrument voor de gemeenteraad waarin al het beleid voor de fysieke leefomgeving een plek krijgt. Daarmee is de omgevingsvisie het belangrijkste sturingsinstrument voor de gemeenteraad. Die visie stelt elke gemeente op in het kader van de invoering van de Omgevingswet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden