Margreet de Haan van Boekhandel 't Spui in Vlissingen met de Boekfiets: CO2 neutraal bezorgen. Foto: Boekhandel 't Spui
Margreet de Haan van Boekhandel 't Spui in Vlissingen met de Boekfiets: CO2 neutraal bezorgen. Foto: Boekhandel 't Spui (Foto: Boekhandel 't Spui)

Hiermee gaan we na de crisis zéker door

  Nieuwsflits

Ondanks corona zaten ondernemers bepaald niet stil. Nu de maatregelen versoepelen zien we hun creatieve resultaat en hoe zij de economische pols van ons land weer sneller laten kloppen. Wij zetten enkele Walcherse ondernemers in de spotlights met de actie #NLstartop

door Conny den Heijer 

In de eerste weken van de corona tijd, toen heel Nederland zo'n beetje in lockdown was kregen alle winkeliers het flink voor de kiezen, ook hier op Walcheren. Maar, Luctor et Emergo: creatief en inventief als zij zijn kwamen er allerlei ideeën die nu zo goed blijken te werken dat men ze handhaaft.

"Niet klagen maar doen." Al zeggen we dat hier net even anders. De heersende mentaliteit onder de Zeeuwen, niet bij de pakken neer gaan zitten. Aan tafel, kijken wat je hebt, wat er niet meer kan of verder borduren op een idee.

Thuiswinkeltoppers

Michel de Bree van Ava Electro in Oost-Souburg stortte zich in het begin van de corona crisis helemaal op zijn website met thuiswinkeltoppers. "Wasmachines blijven toch kapot gaan, ook in coronatijd. Het lastige in ons vak is alleen wel dat je het apparaat thuis brengt en installeert of aansluit. Dat hebben we uiteraard gedaan, met gele hesjes aan en op anderhalve meter afstand van de klant als was dat soms wat lastig. Wij zijn blij dat we weer gewoon open zijn en we onze klanten weer in de zaak kunnen ontvangen. Want je wilt je nieuwe wasmachine toch ook graag even van dichtbij zien voordat je hem koopt."

Vakantiegeld

We merken dat klanten, omdat ze 'nu toch niet op vakantie gaan' meer geld uitgeven aan hun witgoed. Dus het is goed dat we hen weer gewoon face-to-face in de zaak kunnen adviseren al blijven we natuurlijk ook actief op internet."

Thuisservice

Annika en Martijn van de Woestijne van Café Restaurant Soif durfden het zelfs in coronatijd aan om er nog een nieuwe zaak bij te beginnen: Soif@Home. Annika vertelt: "Wij kwamen eigenlijk al snel op dit idee en inmiddels is onze bezorgservice een feit. In goed overleg met de gemeente en uiteraard met het voldoen aan de voorwaarden voor de drank- en horecawet, konden we beginnen. Het loopt zo goed dat Soif@Home een apart bedrijf is geworden. We hebben het druk, zeker met deze bijzondere dagen als Moeder- en Vaderdag. Wij gaan hier zéker ook na de coronacrisis mee door."

Bezorgservice

Margreet de Haan van Boekhandel 't Spui houdt de bezorgservice met de boekenfiets er ook in. "We brachten de bestellingen al een tijdje rond op de fiets (soms met de auto) dus het is eigenlijk niet nieuw. Maar onze klanten zien ons graag zo verschijnen, zij waarderen het bijzonder dat we ook iets aan het milieu doen, want het is CO2-neutraal bezorgen. Daarbij is het ook grappig om te zien en we hoeven bij wijze van spreken niet in de file te staan. Wij bezorgen gratis in Vlissingen en omstreken, pinnen kan op een veilige manier, aan de deur. En voor ons: wat is er nu heerlijker dan in de zomer lekker op de fiets door je eigen stad te rijden. In het begin van de coronacrisis hadden we het er drukker mee dan nu, want onze klanten kunnen nu ook gewoon weer in de boekhandel terecht. Maar onze boekenfiets blijft voorlopig rondrijden in het Vlissingse straatbeeld."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden