Foto:

MAEX Impuls Zeeland

  Nieuwsflits

Op 1 juli aanstaande opent de tweede MAEX Impuls Zeeland. De MAEX Impuls is een fonds voor initiatieven die hun organisatiekracht willen versterken, een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is. VSBfonds stelt wederom 25.000 euro beschikbaar voor initiatieven die een directe link hebben met de buurt of wijk en bijdragen aan (nieuwe) ontmoetingen en/of ontmoetingen tussen verschillende leefwerelden (oud, jong etc).

"Het is heel snel gegaan en het resultaat mag er zijn!" Jordi van der Meijden, medeoprichter van KlusmetPlus uit Zeeland is enthousiast over de MAEX Impuls Zeeland. De organisatie die in 2018 begon als studentcompany liep tegen een barrière aan: "We koppelen ouderen die hulp nodig hebben bij klusjes aan jongeren die wat willen bijverdienen en die zich willen inzetten voor ouderen in de buurt. Maar omdat we alle aanmeldingen handmatig moesten verwerken, konden we de toestroom van jongeren bijna niet meer aan."

"Tijdens de coronacrisis werd dat nog nijpender omdat ouderen behoefte hadden aan een contactloze boodschappendienst. Jongeren gaven aan deze klussen gratis te willen uitvoeren. Dat platform moesten we echt automatiseren." KlusmetPlus deed een aanvraag voor de MAEX Impuls Zeeland, een samenwerking tussen MAEX en VSBfonds. In het totaal stellen zij dit jaar 75.000 euro beschikbaar om organisaties, die buurten in Zeeland versterken, te professionaliseren. Jordi was blij verrast door de snelheid en laagdrempeligheid: "Binnen drie weken na de aanvraag stond het geld op onze rekening. Je hoeft niet je hele hebben en houwen op te sturen en dan maanden wachten op een eerste reactie. Je moet simpelweg laten zien welke impact je wilt maken."

Volgens Jordi stopt het succes van deze impuls niet bij deze ene investering:  "Het versterkt onze organisatie en positie. Dankzij de automatisering kunnen we meer klussen aan, bereiken we meer mensen en is er dus ook meer mond-op-mond-reclame. Dus we verwachten ook na de crisis een groei in het aantal aanmeldingen en dankzij de automatisering kunnen we dat dan ook aan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden