Foto:

Zomeravondgesprek met Floor Milikowski in tuin Kloveniersdoelen

  Nieuwsflits

Journalist en geograaf Floor Milikowski wordt op vrijdag 3 juli om 19.30 uur in de tuin van de Kloveniersdoelen geïnterviewd over haar nieuwe boek Een klein land met verre uithoekenHierin schetst Milikowski een treffend tijdsbeeld van dorpen, steden, bewoners en bestuurders in een veranderende wereld. Tickets kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar in boekhandel de Drvkkery en via www.drukkerijmiddelburg.nl

Floor Milikowski wordt tijdens dit zomeravondgesprek in een prachtige monumentale setting geïnterviewd door Barbara Oomen (UCR). Wat betekent haar analyse – van beleidskeuzes, treinverbindingen, grensregio’s – voor Zeeland? Ook te gast zijn panelleden Ruben De Cuyper (onderzoeker en data-analist bij ZB Planbureau), Jules Hinssen (programmamanager Provincie Zeeland op het gebied van maatschappelijke transities) en Ira von Harras (directeur Zeeuwse Milieufederatie). 

Een klein land met verre uithoeken 

Floor Milikowski laat in haar net verschenen boek zien hoe ook in Nederland de kloof groeit tussen kansarm en kansrijk, tussen centrum en periferie, tussen macht en onmacht. Banen, kapitaal en hoogopgeleiden concentreren zich in een aantal grote steden. Op andere plekken krimpt de bevolking en moeten ziekenhuizen en scholen sluiten. Dit, zo stelt zij, is geen toeval, maar het gevolg van bewust beleid sinds de jaren ’80: ‘Don’t back the losers but pick the winners’. Naarmate Nederland verandert in een lappendeken van winnaars en verliezers, wordt de urgentie om in te grijpen groter. Hoe willen we dat het land eruitziet – en wie kan, wil of moet daar invloed op uitoefenen?

Zomeravondgesprek Floor Milikowski

Interview: Barbara Oomen

Panel: Ruben DCuyper, Jules Hinssen en Ira von Harras

Locatie: tuin van de Kloveniersdoelen, Achter de Houttuinen 30, Middelburg

Tijd: 19:30 - 21:00 uur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden