Woongoed transformeert twee gymzalen in 14 duurzame woningen


Foto: Laura Dor

Woongoed transformeert twee gymzalen in 14 duurzame woningen

  Nieuwsflits

Tussen de Rotterdamse Kaai en Breestraat in het centrum van Middelburg ligt het terrein waar nu twee gymzalen staan. Woongoed gaat in deze twee gymzalen 14 woningen bouwen geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens.

Woongoed vindt het belangrijk om betaalbare, duurzame woningen te bouwen voor haar doelgroep. Onder de huurtoeslaggrens. Daarom transformeren we twee gymzalen naar in totaal 14 eengezinswoningen en studio’s. De woningen hebben straks een huur onder de huurtoeslaggrens en worden aangeboden via www.zuidwestwonen.nl

De woningen

De woningen hebben een of twee slaapkamers, een voor- en achtertuin en een berging (op het terrein). Deze zeer duurzame woningen hebben geen gasaansluiting en zijn voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Elke woning zal beschikken over haar eigen berging.

Inrichting terrein 

De wensen met betrekking tot het terrein besprak Woongoed met de gemeente Middelburg en de werkgroep buitenruimte die bestaat uit omwonenden. De beplanting van het gebied is nog niet bepaald en word bepaald in samenwerking met de werkgroep buitenruimte en de gemeente Middelburg.

Hof van Oost-Indië 

De straatnaamcommissie van de gemeente heeft een nieuwe straatnaam gekozen voor het terrein: Hof van Oost-Indië. Deze naam is aangedragen door een omwonende en verwijst naar het Oost-Indisch huis wat ooit op deze plek stond. Woongoed noemt het project daarom ook Hof van Oost-Indië.

Planning 

Deze week is de omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente. In september hoopt Woongoed te kunnen starten met de eerste werkzaamheden. Volgens planning zijn de woningen eind zomer 2021 gereed.

Woongoed wordt groener, opener, socialer en actiever

Woongoed zorgt voor duurzame en betaalbare woningen voor mensen met een laag inkomen. We ondersteunen mensen om zelfstandig te wonen en op een prettige manier (samen) te leven. We doen dat samen met onze huurders en andere organisaties. Woongoed wordt groener, opener, socialer en actiever! Dat is de kern van ons ondernemingsplan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden