Kustmarathon Zeeland 2020 gaat niet door


Foto: Johan van der Heijden

Kustmarathon Zeeland 2020 gaat niet door

  Nieuwsflits

De Kustmarathon Zeeland 2020 gaat niet door. De maatregelen die gelden vanwege het coronavirus liggen ten grondslag voor dit besluit. De 18e editie zal plaatsvinden op 1, 2 en 3 oktober 2021.

‘De maatregelen die nu gelden, de onzekerheid c.q. het ontbreken van info en maatregelen die gelden voor evenementen vanaf 1 september, hebben ons genoodzaakt om volgend besluit te nemen’, aldus de organisatie. De 1,5 meter afstand maatregel blijft op dit moment van kracht. Hierdoor is er geen voldoende basis om een veilig en verantwoord evenement te organiseren.

Geen editie als andere jaren

De Kustmarathon Zeeland wordt al 17 jaar lang georganiseerd in het 1e weekend van oktober. Een 3-daags evenement met 6 onderdelen wat 10.000 sporters op de been brengt en een veelvoud aan toeschouwers. Al 17 jaar zorgt het organisatiecomité voor een feestelijk marathon weekend waar plezier, vriendschap en verbinding, en prestaties op ieder niveau gevierd worden. Dat doen we samen met deelnemers, supporters, sponsoren en vrijwilligers. Door de maatregelen die nu van kracht zijn, vanwege het Coronavirus, is er teveel onzekerheid. 

Alternatieven

Het organisatiecomité heeft diverse scenario’s uitgewerkt voor een aangepast en corona-proof evenement.Ook een virtueel evenement. Het evenement wat al 17 jaar georganiseerd wordt, is met de huidige regelgeving niet mogelijk. Een afgeslankt marathonweekend of een marathonweekend zonder publiek is niet wenselijk. Daarom is de beslissing genomen om in 2020 geen marathon weekend te organiseren.

18e editie

De 18e editie zal plaatsvinden op 1, 2 en 3 oktober 2021. Op de website, onder de deelnemersinformatie zijn veel gestelde vragen opgesteld. Hierin is uitgebreide (achtergrond)info te vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden