Foto:

Zeeuwse bestuurders starten Keti Koti huiskamerdialoog

  Nieuwsflits

VLISSINGEN - Zojuist hebben Zeeuwse bestuurders in Vlissingen, Middelburg, ternuezen en Goes de Keti Koti Huiskamerdialogen gestart. 

Gedeputeerde Anita Pijpelink en wethouder Johan Aalberts in Middelburg, burgemeester Margo Mulder in Goes, burgemeester Jan Lonink in Terneuzen en burgemeester Bas van den Tillaar in Vlissingen de Keti Koti starten de huiskamerdialogen door tassen uit te reiken met alle benodigdheden voor de huiskamerdialoog op woensdag 1 juli. Het doel van een dergelijke ‘Kon Na Leti’ is om mensen aan te moedigen om ook hun persoonlijke verhaal in dialoog met elkaar te delen.

De formele uitreiking van de eerste tassen was in  Boekwinkel De Koperen Tuin in Goes, Stadskantoor Vlissingen, bBibliotheek Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen en ZB Planbureau en bibliotheek van Zeeland in Middelburg

Opgeschaald

Keti Koti Tafel Collectief Middelburg hoopte voor de huiskamerdialogen op 200 deelnemers, maar enkele dagen na aankondiging van dit nieuwe initiatief bleek dat dit aantal ruim overschreden zou worden. Het project is daarna opgeschaald. Met de Keti Koti Tafel Tas wordt een nieuwe traditie ingezet waarbij door het uitwisselen van persoonlijke ervaringen stil gestaan wordt bij de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden. Het thema van de Keti Koti huiskamerdialogen is ‘gastvrijheid en burgermoed’ en de gesprekken zullen gaan over op welke manier wij kunnen bijdragen aan een meer inclusieve samenleving. De huiskamerdialogen vinden behalve in Zeeland ook onder meer plaats in Amsterdam, Almere, Den Haag, Den Bosch en Zwolle. In totaal zullen dit jaar rond de 1.200 mensen daaraan deelnemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden