Een voorbeeld van Happy Stones
Een voorbeeld van Happy Stones (Foto: L. de Kam)

Stenen voor een glimlach

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Inmiddels wordt het al op veel plaatsen in Nederland, maar ook in Zeeland gedaan: het maken en neerleggen van Happy Stones. Wie heeft er nooit een mooie steen mee naar huis genomen, die je zomaar ergens onderweg zag liggen? Zo’n zwerfkei?

Leuny de Kam uit Oostkapelle kan het ook nooit laten om tijdens een wandeling een mooie steen op te rapen en mee naar huis te nemen. ‘Maar eigenlijk deed ik er verder niets mee. Tot ik hoorde over een wereldwijde beweging van ‘Happy Stones’, vertelt ze. Mensen die Happy Stones maken, nemen op een wandeling zulke keien mee, versieren ze thuis met een mooi kleurtje of een positief woord en leggen ze daarna op een bewust gekozen plek, zodat iemand anders de steen vindt en gaat  glimlachen. “Je kunt de gevonden steen een poosje houden, maar de bedoeling is dat de vinder de steen ook weer op een andere plek neerlegt, zodat de stenen gaan reizen” aldus De Kam. “Het is nu bijna vakantie, dus ik zou zeggen, ga stenen schilderen met je kinderen en verspreiden! Zo’n positieve beweging kunnen we wel gebruiken in deze tijd!” Natuurlijk kun je een Happy Stone ook voor iemand persoonlijk maken, die wat bemoediging kan gebruiken in een moeilijke tijd.

Facebook

Op de Facebookpagina ‘Happy Stones Walcheren’, kunnen gevonden stenen gemeld worden of kun je laten weten dat je ook meedoet om zelf stenen te versieren en neer te leggen. Achterop de steentjes wordt de Facebookpagina vermeld.

Drempelviering

Aanstaande zondag wordt het project gelanceerd in de Doopsgezinde Kerk te Middelburg tijdens een Drempelviering. Twee 12-jarigen zullen in een zgn. Drempelviering over de drempel springen naar een nieuwe levensfase, van kind naar jong volwassene. Zij krijgen als eersten op Walcheren een Happy Stone! 

Wanneer je erbij wilt zijn is dat mogelijk, maar in verband met de anderhalve meter maatregel moet je je wel even aanmelden. Dat kan via mobiele nummer 06-15622635. Zondag 5 juli om 10 uur, Doopsgezinde Kerk, Lange Noordstraat 62 te Middelburg. www.dgwalcheren.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden