Aankomst op de Oosterscheldekering bij terugkomst
Aankomst op de Oosterscheldekering bij terugkomst (Foto: Martin Slingenberg)

Op de fiets van Middelburg naar de Noordkaap (Groningen)

  Nieuwsflits

De campagne Zeeland in Actie breidt zich snel uit. Inmiddels is er al ruim 17.000 euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding door de diverse teamleden.

Sommige teamleden gaan extreme uitdagingen aan. Andrea van de Broek en Erik van Rijswijk reden op 20 juni van Middelburg naar de Noordkaap in Groningen, In ruim 18 uur legden ze 516 kilometer af naar het uiterste puntje van Groningen, De route liep via Noord Brabant door en langs de mooiste gebieden en Nationale Parken van Nederland in Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen.

Op 21 en 22 juni fietsten ze in twee dagen via Friesland, Flevoland en Noord -en Zuid-Holland weer terug naar Middelburg. Bij thuiskomst stond de teller op ruim 920 km.

Natuurlijk is dit een bijzondere prestatie, maar de prestatie is ook uniek. Andrea van den Broek, tevens para-cyclist, is geboren met een linkszijdige hemiplegie, spasmen die het gebruik van haar linkerarm en -been beperken en haar evenwicht verstoren. Ondanks die beperkingen volbracht ze deze prestatie samen met haar partner Erik van Rijswijk.

De tocht was episch, mooi, uitdagend, zwaar, maar zeker ook genieten. Wat is Nederland mooi en zeker als je Nederland op één dag doorkruist zie je het landschap constant veranderen.

Donereren kan nog steeds via zeelandinactie.wordpress.com/andrea-en-erik/

Ook meedoen met de campagne Zeeland in Actie? Meld je dan aan als teamlid via
acties.kwf.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden