Op vrijdag- en zaterdagavonden kan er in de Middelburgse Oostkerk op veilige afstand aan grote tafels gedineerd worden.
Op vrijdag- en zaterdagavonden kan er in de Middelburgse Oostkerk op veilige afstand aan grote tafels gedineerd worden. (Foto: Frank Husslage)

Veilig en stijlvol dineren in monumentale omgeving

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Terwijl het afgelopen vrijdagavond in de uitgaanscentra een serieus probleem was om anderhalve meter afstand te houden, konden bezoekers van de Oostkerk genieten van een weldadige rust bij het eerste diner in het pop-up restaurant.

Op vrijdag- en zaterdagavonden tot en met 15 augustus kan er in de fantastische ruimte van de Oostkerk op veilige afstand aan grote tafels gedineerd worden. Dit heeft de Oostkerk gedaan om toch activiteiten in de kerk mogelijk te maken en verzekerd te zijn van inkomsten. Gerechten worden bereid met verse streekproducten. De gasten van de eerste avond reageerden zeer positief, zowel op de entourage als over de kwaliteit van het eten. 

Reddingsplan

Van de inkomsten is 15 procent bestemd voor de redding van De Oostkerk. De Oostkerk ontvangt geen subsidies en is geheel afhankelijk van eigen inkomsten, zoals uit rondleidingen naar de koepel en concerten. En die liggen nu tijdelijk stil. Vanaf 21 augustus tot en met 13 september is de World Press Photo Tentoonstelling te zien. In het najaar  worden de concerten ingehaald die dit voorjaar zijn geannuleerd waaronder Danny Vera, de Nederlandse Bach Vereniging en de Leonard Cohen Band. Deze zomer kunnen de zomeravond orgelconcerten wel doorgang vinden (op de woensdagavonden). De opbrengsten daarvan komen ook ten goede aan De Oostkerk. 

Crowdfunding

De Oostkerk is inmiddels ook gestart met een andere crowdfunding actie : Koop een stoel voor 250 euro. Stoelenbezitters krijgen naamsvermelding op de stoel en op de website, ontvangen uitnodigingen voor exclusieve bijeenkomsten, zoals voor de opening van de World Press Photo tentoonstelling, en vrijkaarten voor concerten van de Nederlandse Bach Vereniging of de Leonard Cohen Band. 

Vrienden

Maar Vriend worden van De Oostkerk kan ook voor nog geen 25 euro per jaar. Meer informatie op www.deoostkerk.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden