Daisy hield het avontuur op zeilschip Ganesha bij in een blog, wat nu ook in boekversie te koop is.
Daisy hield het avontuur op zeilschip Ganesha bij in een blog, wat nu ook in boekversie te koop is. (Foto: Daisy Wijffels)

Vader en dochter schrijven over zeiltocht

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - De Middelburgse vader en dochter Paul & Daisy Wijffels lieten in 2015 alles achter zich om samen een jaar lang te zeilen. De tocht bracht hen over en rond de Atlantische Oceaan richting de Cariben, en weer terug.

Daisy hield het avontuur op zeilschip Ganesha bij in een blog, wat nu ook in boekversie te koop is.

Slagerij

Paul en zijn dochter Daisy begonnen het avontuur na verkoop van de onderneming van Paul en zijn vrouw Jeannette: Slagerij Wijffels. Waar ging de reis naar toe? Daisy: “Dat wisten we niet. Gewoon waar de wind ons zou brengen. Zo gaat dat met zeilen en juist die manier van reizen vinden wij prachtig. Je komt op plekken waar je anders niet voor gekozen zou hebben, je blijft langer ergens hangen of je moet verplicht weer verder terwijl je het daar zo naar je zin hebt. Je komt op plekken waar nog niemand van gehoord heeft. Én back to basic. Hoe spannend is dát! Een ding wisten we zeker, dit zou een geweldig avontuur worden.” Een avontuur van vader en dochter, terwijl moeder, broer en zusje thuis in Middelburg bleven.

Spannend

En spannend werd het. Eerst gingen ze op zoek naar de juiste zeilboot en stapten aan boord van de slechts 11 meter lange Bavaria 37 Exclusive. Hoogtepunt van hun reis was de Atlantische oversteek. 21 dagen op zee, afgezonderd van de bewoonde wereld, totale rust en ontspanning, maar ook dwarsgolven en frustraties …
In dit boek deelt Daisy haar ervaringen, emoties, en gevoelens. Een reis vol spanning, ontmoetingen, prachtige eilanden, storm, meters hoge golven, totale afzondering, zeeziekte, maar vooral mooie en onvergetelijke momenten.

Benieuwd?

Boek te koop (16,95) via mail naar syganesha@hotmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden