De tientallen vrijwilligers van het repair café bieden, naast uiteraard de  technische hulp, ook graag een luisterend oor.
De tientallen vrijwilligers van het repair café bieden, naast uiteraard de technische hulp, ook graag een luisterend oor. (Foto: Repair café middelburg)

Repair Café voorziet in groeiende behoefte

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Het Repair Café Middelburg repareert steeds meer spullen die anders op de afvalhoop terecht zouden komen. Vorig jaar zijn er ongeveer 1000 reparaties aangeboden waar maar liefst 65 procent van is hersteld. Deze spullen zouden anders worden weggegooid, waaronder ook de grondstoffen die zijn gebruikt voor de productie hiervan en een uitbreiding van de afvalberg zouden vormen.

 Inmiddels heeft bijna elke gemeente wel een Repair Café met enthousiaste vrijwilligers. Het fenomeen is doorgedrongen in 35 landen, zoals de VS, Japan, India en Zuid-Korea. Wereldwijd ligt het aantal locaties op 1650. Vorig jaar alleen al kwamen er 227 cafés bij.

Nederland

Repair Café Nederland bestaat nu al 10 jaar en zet zich in om mensen die een Repair Café willen opzetten te helpen of ondersteuning te bieden.Het repair café in Middelburg is op 11 juni weer begonnen met repareren. dat gebeurt met de nodige voorzorgsmaatregelen en uiteraard met 1.5 meter afstand in acht nemend. Dit strookt eigenlijk niet met de doelstellingen van de vrijwilligers, die graag ook bezoekers of een luisterend oor bieden.

Meer dan reparatie

Reparaties die we aangeboden hebben gekregen zijn onder andere, laptops, koffiezetapparaten, stofzuigers, ovens, diverse kleding en tablets. Wij geven ook informatie en hulp over gebruik van smartphones, tablets, onderhoud aan apparaten, sturen door naar professionelere bedrijven of naar hulpinstanties. Onze reparatie vrijwilligers doen hun uiterste best om alles zo snel mogelijk gerepareerd te krijgen. Enkele bijzondere reparaties waren aan vintage apparatuur uit de jaren 60 en 70 en aan een pottenbakkers draaischijf.
De organisatie bestaat uit een 35-tal vrijwilligers, die samen een deskundig en hecht team vormen over de nodige kennis beschikken en zich volledig inzetten om iedereen zo goed mogelijk te helpen en van dienst te zijn. Ze vragen voor de hulp of reparatie alleen materiaalkosten of een donatie om voorraad aan te vullen en nieuwe gereedschappen aan te schaffen. het café bestaat uit louter donaties en een subsidie vanuit de gemeente Middelburg.

Vrijwilligers

Het repair café zoekt nog reparatievrijwilligers en gastvrouwen en -mannen. Enige ervaring is gewenst in dezen. Schroom niet en meld u aan.

Informatie via mail info@repaircafemiddelburg.nl of www.repaircafemiddelburg.nl. Hier kunt u ook doneren via Ideal of meer informatie over het werk krijgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden