Danny Vera hervat solotournee hervatten met het programma ‘The Lone Stranger’ en verzorgt vier concerten in de Oostkerk. FOTO: JOOP DE HAAN
Danny Vera hervat solotournee hervatten met het programma ‘The Lone Stranger’ en verzorgt vier concerten in de Oostkerk. FOTO: JOOP DE HAAN (Foto: Joop de Haan)

Danny Vera en Bachkoor op de Zeeuwse planken

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - In september start De Oostkerk weer met haar concerten, waarvan enkele concerten die in het voorjaar vanwege de corona-maatregelen zijn komen te vervallen en naar het najaar zijn verplaatst.

Omdat er slechts 110 plaatsen kunnen worden geboden in De Oostkerk, zullen artiesten meerdere optredens verzorgen. Zo zal Danny Vera zijn solotournee hervatten met het programma ‘The Lone Stranger’ en vier concerten verzorgen. Deze concerten zijn al uitverkocht. Kaarthouders ontvangen bericht waarin gevraagd wordt een keuze te maken uit een van de concerten.

Van orgelkruk tot barkruk

De Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Shunske Sato is terug in De Oostkerk met een feestelijk programma: Bach’s Brouwerij. Dit programma wordt georganiseerd door De Oostkerk in samenwerking met de Zeeuwse Concertzaal.
Als belangrijkste kerkmusicus van Leipzig had Bach natuurlijk een uiterst serieuze baan, maar zijn functie, zijn portretten, de vaak knorrige correspondentie en zelfs de overgeleverde composities vertellen maar een stukje van het verhaal. Dit semiscenische concert toont een andere kant van een muzikaal genie, omringd door zijn feestende familieleden en andere vrolijk aards uit zijn tijd. Want wie ook maar een instrument kon vasthouden, grote Bach of klein, liet van zich horen. Feesten begonnen steevast met een koraal, om snel over te gaan op wat er écht toe doet in het leven: bier, wijn, de liefde of zelfs een dode kanarie. In dit vrolijke programma gaat de Nederlandse Bachvereniging van de orgelbank naar de barkruk!  De voorstellingen zijn vrijdag 9 oktober om 14.30 uur en 20.00 uur. Kaartverkoop via of bij Boekhandel de Drvkkery.

Cohen & Bos

Ook de Leonard Cohen Tribute Band geeft twee concerten; op zondagmiddag 11 oktober om 13.30 en 16.00 uur. Binnenkort wordt bekend wanneer de inhaalconcerten van Michelle David & The Gospel Sessions en van Stef Bos zijn.Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden