Foto: PR

Coronabesmetting in woonzorglocatie

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Helaas is bij een bewoner van een woonzorglocatie van Zorgstroom in Middelburg het coronavirus vastgesteld. De betreffende bewoner wordt ten minste, afhankelijk van hoe de situatie zich ontwikkelt, veertien dagen in strikte isolatie verzorgd. 

Het is de eerste positief geteste bewoner op een woonzorglocatie van Zorgstroom sinds het coronavirus in Nederland is. 

Bron- en contactonderzoek
Sinds de uitslag van de test bekend is, is Zorgstroom samen met de GGD een bron- en contactonderzoek gestart. Hierdoor zijn bewoners die in nauw contact zijn geweest met de betreffende bewoner in quarantaine geplaatst. Bewoners en medewerkers die in contact zijn geweest met de bewoner worden direct getest. Alle medewerkers van de woonzorglocatie werken preventief met persoonlijke beschermingsmiddelen.

Aangescherpte bezoekregeling
De coronabesmetting heeft invloed op de bezoekregeling van deze woonzorglocatie. Deze wordt tijdelijk aangescherpt om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Er mogen maximaal twee vaste contactpersonen per bewoner op bezoek komen en alleen op afspraak. Bezoek draagt gedurende het bezoek een mondneusmasker en krijgt een gezondheidscheck aan de deur. De regeling geldt ten minste, afhankelijk van hoe de situatie zich ontwikkelt, voor de komende twee weken.

Alert blijven
Voorzitter van de  Raad van Bestuur van Zorgstroom, Ruben Leijnse : “We beseffen dat het aanscherpen van de bezoekregeling een teleurstelling is voor bewoners en hun naasten van deze locatie. Wij doen ons uiterste best om met maatregelen het risico op verspreiding van het virus binnen de locatie zoveel mogelijk te beperken. Het stijgend aantal besmettingen in Zeeland laat zien dat het virus niet weg is. We doen in het algemeen een beroep op ieders verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met alle veiligheidsmaatregelen, thuis te blijven bij lichte klachten die kunnen duiden op corona en direct contact op te nemen met de GGD.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden