Foto: MIEKE WIJNEN

Volop activiteiten bij Kunst- en Cultuurroute

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Het bruist op zondag 2 augustus van de kunstactiviteiten bij de deelnemers aan de Middelburgse Kunst- en Cultuurroute. Een goede gelegenheid om een bezoek te brengen aan de ateliers, galeries en musea. Voor u alvast en greep uit het aanbod:

In “Het Lokaal” aan het Zusterplein 3 laat Bram de Kraker middels zijn beelden zien hoe hij “aankijkt” tegen de huidige maatschappij en de rol die de mens daarbij speelt. Het is echt bijzonder hoe hij, ondanks zijn visuele beperking, in steen zijn gevoel vorm geeft.

Aankijken

Tekenaar van mensen en portrettist van stemmingen en gevoelens, Christina de Vos, exposeert bij Galerie Gerritse, Londensekaai 19. Van haar hand zijn tien werken te zien, allen met koppen die de toeschouwer recht aankijken. Maar ook Jan de Heer en Glenn Pieter, leden van de Zeeuwse Kunstkring, exposeren hier.

Birma in Padma

Foto-expositie ‘Birma, land van tempels en Boeddha’s’ van Ada Vos is te bewonderen bij Padma Zeeland, Verwerijstraat 51A. Haar foto’s laten het land en de mensen in al hun verscheidenheid zien. Je waant je zo, ondanks de Coronabeperkingen, toch even op reis.

GHL

In het MAS / GHL gebouw aan de Gravenstraat 63 opent Giel Louws deze middag zijn bijzondere expositie. Een poëtische installatie, een speel met dragers en werk dat gedragen wordt, verweven met oosterse elementen zoals het penselenbakje, het Japanse opbergkistje en de Japanse Shifuku.

Roofprint

Of bezoek de kleinste bioscoop van Middelburg, de roofprintkeuken, voor korte filmpjes van Teja van Hoften, Ton Martens en vele anderen bij de roofprint pers, Bellinkstraat 25.

De route

Iedere eerste zondag van de maand, van 13.00 tot 17.00 uur kunt u bij meer dan 35 ateliers, galeries en musea in de Middelburgse binnenstad vrijblijvend een kijkje nemen. Alle deelnemers liggen op loopafstand van elkaar en hebben de nodige maatregelen getroffen om u veilig en op gepaste afstand te ontvangen. U herkent de deelnemers aan de uitnodigende kunstvlag of kijk voor alle adressen op www.kunstroutemiddelburg.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden