Organist Gerard Boot
Organist Gerard Boot (Foto: Gerard Boot)

Orgelconcert in Oostkerk

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Het volgende orgelconcert in de Middelburgse Oostkerk op woensdag 29 juli zal worden verzorgd door Gerard Boot. De organist heeft een aantrekkelijk programma samengesteld met werken van Heron, Händel, Couperin, Raick en Bach, waardoor het historische instrument weer optimaal te beluisteren en genieten zal zijn.

Gerard Boot kreeg orgel- en pianolessen aan de Zeeuwse Muziekschool van Bram de Wolf, Rien Balkenende en Leen de Broekert. Na cum laude het D-examen te hebben behaald, specialiseerde hij zich in de interpretatie van oude muziek, eveneens bij  Leen de Broekert (1949-2009), die een groot specialist was op het gebied van de oude muziek en haar uitvoeringspraktijk.

Aankoop

Gerard Boot is voorzitter van Incantoconcerten, een werkgroep die concerten met Oude Muziek organiseert en onderdeel uitmaakt van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen (www.incantoconcerten.nl). Daarnaast is hij bestuurslid van de nieuwe stichting De Rijckere-orgel 1776, die zich inspant het unieke De Rijckere-orgel uit Beek aan te kopen en naar de St. Augustinuskerk in Middelburg over te plaatsen.

Zeeuws

Hij is organist in Middelburg, Veere en Baarland. In Baarland is hij vanuit de Stichting Oude Zeeuwse Kerken belast met het hoederecht over het buitengewoon authentieke Moreau-orgel uit 1750. In 2015 presenteerde hij samen met André Poortvliet een CD van dit instrument, die in de pers lovende recensies kreeg. Hierop spelen zij een uniek repertoire van (deels vierhandige) werken van Rameau, Lully, Dumont en Chaumont.

Wanneer en waar?

Het concert begint om 20 uur. In verband met de adviezen van het RIVM is het aan te raden om uw plaats te reserveren via www.deoostkerk.nl . De opbrengst van de deze zomerorgelconcerten komt volledig ten goede aan het voortbestaan van de stichting de Oostkerk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden