Foto: Frank Husslage

Binnenstadsteams op pad in Middelburg

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Het is een bijzondere zomer, de zomer van 2020. Na een aantal maanden van rust en stilte weten steeds meer mensen de stad weer te vinden. Mensen uit onder andere België, Duitsland en andere delen van Nederland komen naar Zeeland en Middelburg om hun vakantie te vieren. Heel erg fijn natuurlijk, maar het stelt de gemeente voor uitdagingen. Komende weken gaat de gemeente bovenop de maatregelen die ze al namen, nieuwe acties nemen. Binnenstadsteams gaan in gesprek met ondernemers en bezoekers.

Met de komst van extra mensen naar Middelburg, is het druk geworden in de stad. Dat heeft uiteraard invloed op het kunnen naleven van de belangrijkste regel: houd 1,5 m afstand. Zowel op straat, in winkels als in horecagelegenheden. Onderling afstand houden is immers belangrijk om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

In gesprek

Om er voor te zorgen dat het voor iedereen allemaal goed verblijven is in met name het kernwinkelgebied, gaan de komende weken medewerkers van de gemeente de straat op. Samen met een BOA zijn zij de komende weken herkenbaar in het kernwinkelgebied aanwezig. Zij gaan in gesprek met (horeca)ondernemers over hoe zij het ervaren en wat een ieder kan doen om de drukte in goede banen te leiden. Dit gebeurt na overleg met de VOM en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Middelburg.

Aanspreken 

Tot nu toe heeft de gemeente op verzoek van de VRZ vooral gemonitord hoe druk het in de stad was. Het was druk. Op sommige plaatsen en tijden was het moeilijk om de 1,5 meter afstand te kunnen aanhouden. Op andere plaatsen en tijdstippen was dat goed te doen. Het wordt wel steeds drukker en er moet meer gebeuren dan monitoren en dan de maatregelen die er al waren. Voor ondernemers is het moeilijker om toe te zien op de afstand. Bijvoorbeeld als buitenlandse toeristen de Nederlandse regels niet in acht nemen. Maar het aantal besmettingen neemt de afgelopen dagen landelijk toe. Daarom zet de gemeente deze stap om ondernemers te helpen, en bezoekers een aangenaam en veilig bezoek aan Middelburg te geven en natuurlijk om het ook voor de eigen inwoners prettig te houden.

Aftrap 

Afgelopen woensdag is locoburgemeester Carla Doorn begonnen met de eerste ronde van een binnenstadsteam in de Langeviele. Daar ging zij in gesprek met (horeca)ondernemers. Daarnaast sprak ze mensen aan die in overtreding waren door er te fietsen en herinnerde ze die aan de spelregels. Geparkeerde fietsen werden voorzien van een label. En ze deelde flyers uit aan de bezoekers van de stad om ze te wijzen op de maatregelen en op alternatieve activiteiten die er in Middelburg te doen zijn, zoals een wandeling door de monumentenstraten of over de bolwerken in plaats van winkelen in de drukke winkelstraten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden