Foto:

Sluiting berging Segeersweg

  Politie

 Sluiting berging Segeersweg 

   

MIDDELBURG - Woensdag 25 maart is om 15:00 uur op last van de burgemeester van Middelburg een berging van een woning aan de Segeersweg voor 6 maanden gesloten. Op 5 januari 2020 is in de berging een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. 

Voordat de burgemeester een drugspand of lokaal kan sluiten moet de gemeente een juridische procedure doorlopen. Daarom zit er enige tijd tussen de datum van constatering en de sluiting.

De sluiting is op basis van artikel 13b van de Opiumwet (ook wel Wet Damocles genoemd) en het bijbehorende gemeentelijke “Damoclesbeleid”. Dit beleid houdt in dat als er een handelshoeveelheid harddrugs wordt aangetroffen, een woning of lokaal tijdelijk wordt gesloten. Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de aanloop van klanten en om herhaling te voorkomen.

De sluiting is voor de duur van 6 maanden. In die tijd verzegelt de gemeente de berging en hangen er aankondigingen op de deur en eventueel voor de ramen.

 Aanpak ondermijning 

Criminele organisaties maken enorme winsten met de drugshandel. Vaak investeren zij dat illegaal verkregen vermogen in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld is uiterst zorgelijk. We noemen het ook wel ‘ondermijning’.

Overheidspartners als politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en de Belastingdienst werken steeds meer samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Deze integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit.

Het doel is om misstanden aan te pakken en de georganiseerde en ondermijnende criminaliteit een halt toeroepen. Ook is het belangrijk dat inwoners zich bewust zijn dat dit soort activiteiten onze samenleving ontwrichten.

Meld anoniem

Inwoners die zaken signaleren die mogelijk niet in de haak zijn kunnen dat melden bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden