Logo de-faam.nl


FOTO: WWW;.BENELADIESTOUR.BE

BeNe Ladies Tour

  Sport

VLISSINGEN - Vandaag, donderdag 13 juli gaat in Vlissingen de vierde editie van de BeNe Ladies Tour van start. Deze internatonale vierdaagse voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen duurt tot en met zondag 16 juli en gaat over zowel Belgisch als Nederlands grondgebied.


De wedstrijd start op donderdagavond 13 juli om 18 uur met een proloog over 1,9 kilometer op de Vlissingse boulevards. De start is in de Spuistraat en via het Bellamypark, Smallekade en Boulevard De Ruyter wordt Boulevard Bankert aangedaan waar de aankomststreep ligt getrokken ter hoogte van hotel Arion. De laatste renster gaat van start rond de klok van 20.15 uur. Daags nadien, op vrijdag 14 juli, gaat het van Vlissingen, met start om 9.50 uur in De Willem Ruysstraat, door de Westerscheldetunnel, naar de aankomstplaats Philippine. Daar wordt de finish verwacht rond de klok van 13.15 uur. Op zaterdag 15 juli wordt de oversteek naar Vlaanderen gemaakt. In Sint-Laureins wordt een rit in lijn en een avondtijdrit over 10 kilometer verreden. De finalerit staat op zondag 16 juli opnieuw in Zelzate geprogrammeerd.
Opmerkelijk is de aanwezigheid van vijf regerende wereldkampioenen: de Belgische Sanne Cant, de Nederlandse Karlyn Swinkels, de Belgische Lotte Kopecky, de Britse Elinor Barker en Katie Archibald. Jolien D'hoore, die de twee voorbije edities won, werd bij haar ploeg Wiggle-High5 als reserve weerhouden. Andere toppers die aan de start komen zijn ondermeer Amy Cure, Annette Edmondson, Julie Leth en Lucy Garner.

Reageer als eerste
Meer berichten