Eredivisie sterk vertegenwoordigd bij Moreau Gymnastics Tour 2018

  Sport

Het is inmiddels een prachtige traditie in de turnsport: de Zeeuwse Kampioenschappen en de Moreau Gymnastics Tour georganiseerd door Turnschool Zeeland. Ook dit jaar is Vlissingen weer voor één weekend het middelpunt voor turnliefhebbers. En deze editie belooft nog mooier te worden dan alle voorgaande. Het is Turnschool Zeeland uit Vlissingen opnieuw gelukt om een ongekend aantal eredivisieturnsters naar Sporthal Baskensburg te lokken.

VLISSINGEN - Uit alle hoeken van het land en zelfs uit België komen turnsters uit de ere-, eerste en tweede divisie op maandag 2 april naar Zeeland. Liefhebbers van damesturnen op het hoogste niveau kunnen nu dichtbij huis van een prachtig toernooi genieten.

Moreau Gymnastics

Op de deelnemerslijst prijken onder anderen eredivisieturnsters van Topturnen Zuid uit 's Hertogenbosch en van topclub Turnz uit Amsterdam. Zo zal Tisha Volleman haar opwachting maken in Vlissingen. Volleman heeft de afgelopen jaren EK's, WK's en World Cups geturnd en bereidt zich nu voor op de Olympische Spelen van 2020. Een unieke kans dus om deze turnster in Vlissingen te kunnen bewonderen! In totaal zullen zo'n 25 turnsters uit de eredivisie op maandag strijden om de podiumplaatsen. Ook de rest van de dag wordt geturnd op de hoogste niveaus.

Programma

Het toernooi begint om 8.15 uur met de jongste turnsters. De eredivisie start om 14.10 uur met de warming up en het groot inturnen waarbij publiek van harte welkom is. De eredivisiewedstrijd is van 15.20 tot 18.00 uur. Daarna volgt de laatste ronde die tot 20.30 uur duurt.

Kampioenschappen

Op zaterdag 31 maart wordt gestreden door bijna driehonderd wedstrijdturnsters uit Zeeland. Door het organiseren van de Zeeuwse Kampioenschappen maakt de Turnschool het mogelijk dat verenigingen uit heel Zeeland kunnen deelnemen aan een professioneel toernooi. De wedstrijden zijn zaterdag van 8.15 tot 20.00 uur.

Internationale allure

De wedstrijdvloer is ingericht met toestellen van Janssen-Fritsen, net als bij EK's en WK's waardoor met recht gesproken kan worden van een toernooi met internationale allure. Het publiek kan de scores volgen op grote tv-schermen die bij elk toestel staan. Hoofdsponsor hesters.nl is aanwezig met turnkleding van het merk Christian Moreau.

Kijk voor meer informatie op www.turnschoolzeeland.nl.

Meer berichten