De Belgische hardlopers Gieljan (links) en Martijn Baete kwamen kijken waar Bløf over zingt. FOTO: EDWIN ROIJERS
De Belgische hardlopers Gieljan (links) en Martijn Baete kwamen kijken waar Bløf over zingt. FOTO: EDWIN ROIJERS (Foto: Edwin Roijers)

Tweede StrandLoop voor Hoop is een feit

  Sport

ZOUTELANDE - Net als in 2017 werd er ook dit jaar weer een StrandLoop voor Hoop in Zoutelande gehouden. De opbrengst van 1350 euro is bestemd voor de KWF Kankerbestrijding. De organisatie was in handen van SamenLoop voor Hoop Walcheren en de Kustmarathon.

De StrandLoop ging om 14.30 uur stipt van start. De in totaal 282 wandelaars en hardlopers overbrugden een tweeënhalf, vijf of tien kilometer afstand langs de Zeeuwse Riviera. Volop zon én hoog water. De 10 kilometer zege ging naar twee Belgische broers, die wilden met eigen ogen zien waar Bløf nu toch over zingt. Gebroederlijk gingen Gieljan en Martijn Baete over de finish (43.48). Jan Hoppenbrouwers uit Vlissingen, winnaar in 2017, werd derde. Bart de Visser won de vijf kilometer (20.41), gevolgd door Stefan den Hollander (22.09). Er was ook een 2,5 kilometer afstand. Robin van den Broeke was de snelste (14.56). Loïc Hoorens pakte de tweede prijs (15.53). "Bloed aan de paal na Strandloop Zoutelande", schreef Maurice Steketee bij de eerste editie in 2017. Hij was ook nu weer van de partij. Ook de EHBO was aanwezig, maar die hoefde gelukkig niet in actie te komen. Rundergrounder Sjef Goris pakte de vierde plek (10 km). Hij noemde de StrandLoop een leuke eerste wedstrijd na zijn NN-Marathon van Rotterdam.
TEKST PAUL BURGER

Meer berichten