Het eerste toernooi van de DELA Eredivisie Beach op het strand van Vlissingen is gewonnen door Sophie van Gestel en Marloes Wesselink.
Het eerste toernooi van de DELA Eredivisie Beach op het strand van Vlissingen is gewonnen door Sophie van Gestel en Marloes Wesselink.

DELA Eredivisie Beach

  Sport

Het eerste toernooi van de DELA Eredivisie Beach op het strand van Vlissingen is gewonnen door Sophie van Gestel en Marloes Wesselink. Op het Zeeuwse zand ging de titel bij de heren naar Sven Vismans en Jannes van der Ham.

De finale bij de dames ging zondagmiddag tussen twee zeer ervaren teams. Tweevoudig Olympiër Sophie van Gestel en haar nieuwe partnerMarloes Wesselink stonden tegenover Mered de Vries en Quirine Oosterveld, ook een nieuw duo. Het werd een spannende finale waarin het beidekanten op kon vallen en het lang gelijk opging. De ervaren speelsters lieten alles zien, van harde services tot slimme geplaatste ballen. Van Gestel enWesselink maakten het af op de cruciale momenten: 21-18, 19-21 en 15-13.

Van Gestel keek zeer tevreden terug op de opening van het seizoen. "Ik ben zo blij dat we het toernooi hier winnen. Het was zaterdag heel zwaar in de hitte en vandaag had juist de wind veel invloed. Het was een enorm spannende finale waarin we goed met de wind speelden en vooral metserveren. We hebben goed gespeeld en dit smaakt naar meer." Haar partner Wesselink voegde daar nog wat aan toe: "Conditioneel hadden we hetzwaar dit weekend, maar je ziet dat hard werken iets moois oplevert. De eerste titel meteen veroveren, dat hadden we zeker niet verwacht hier."

Het brons bij de dames ging naar Sarah van Esch / Britt den Haan die in de kleine finale wonnen van Annemieke Driessen en Ilke Meertens.

Heren

De finale van de heren werd nooit spannend, Sven Vismans en Jannes van der Ham waren duidelijk een maat te groot voor Kjeld Broekema en Erik van der Schaaf. Vooral met een sterke service een goede blokkering werd het snel 21-10 en 21-15 van Vismans en Van der Ham. Vismans genootvan het toernooi in Vlissingen. "Het kan niet beter, ik ben enorm trots. De doelstelling was dit toernooi winnen, dat is gelukt. Hier in Vlissingenspelen is genieten dankzij de geweldige organisatie. Deze titel is stap 1 richting het EK beach in eigen land."

Het brons ging naar Mees Blom en Matthew Immers die in de strijd om de derde plek wonnen van Eargenell de Cuba en Bas Verpoorten.

Meer berichten