Merel de Rijke is pas 14 jaar maar nu al één van de grootste taekwondo talenten van Nederland.
Merel de Rijke is pas 14 jaar maar nu al één van de grootste taekwondo talenten van Nederland. (Foto: PR Merel de Rijke)

Aanstormend Walchers vechtsporttalent naar WK

  Sport

ARNEMUIDEN -  Merel de Rijke is pas 14 jaar maar nu al één van de grootste taekwondo talenten van Nederland. Ze heeft al aan diverse internationale toernooien meegedaan en vertegenwoordigt in september als allereerste Zeeuwse puber ons land op de Wereldkampioenschappen WAKO, een combinatie van Taekwondo en Kickboksen.

Al vier jaar is Merel actief als Taekwondoka, in alle drie de categoriën, tuls, springen en sparren, maar vorig jaar kwam de Arnemuidse in aanraking met WAKO en meteen in haar eerste optreden werd ze opgemerkt en gescout. Terwijl ze nog maar twee toernooien kickboksen heeft meegedaan mag ze al naar Jesolo in Italië om ons land te vertegenwoordigen op de wereldkampioenschappen WAKO van 16 tot en met 22 september bij het WK. Een maand later gaat ze naar het EK Taekwondo in Roemenië. Vorig jaar prolongeerde ze haar titel van Nederlands kampioene in de categorie jeugd, maar nu ze 14 jaar is komt ze uit in de categorie junioren.

Merel begon vier jaar geleden bij Taekwondo Middelburg, maar traint sinds twee jaar vier keer per week in Krimpen aan de Lek en ook heeft ze nog eens drie keer per week kickboks trainingen in Goes. Merel zegt daarover: "Ik vind Taekwondo het leukste, maar voorlopig hoef ik nog niet te kiezen tussen beide sporten". Maar als ze uit wil komen op de Olympische Spelen zal ze moeten kiezen, want de taekwondo-variant die zij beoefent is niet Olympisch. Mocht ze dus later van Olympisch goud dromen, dan zal ze moeten overstappen naar de andere variant.

Ze heeft het er maar druk mee, want ze volgt op het Nehalennia het Gymnasium waarbij ze tweetalig onderwijs krijgt. Wil je haar in actie zien, dan kan dat op 4 november op het NK in de Kruitmolen in Middelburg. Ook heeft ze al twee sponsoren weten binnen te halen met Delta Safe en Fitland Goes, die de buitenlandse toernooien en extra trainingen in het buitenland mede mogelijk maken. Potentiële sponsoren die Merel willen helpen kunnen mailen naar merelkick@gmail.com

Meer berichten