Clinic rolstoelhockey Vlissingen 2016
Clinic rolstoelhockey Vlissingen 2016 (Foto: Inge Caljouw)

Rolstoelhockeyen op het Bellamypark

  Sport

VLISSINGEN - Altijd al eens een rolstoelsport willen uitproberen? Dan is nu je kans! Op het Bellamypark in Vlissingen geven de rolstoelhockeyers van Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB) op zaterdag 8 september 2018 een demonstratie van hun sport. Vanaf 14.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom om te komen kijken.

Naast de demonstratie krijgt het publiek ook de unieke mogelijkheid om zelf in de rolstoel mee te sporten. Rond de vijftien rolstoelen staan klaar, zodat voorbijgangers met én zonder beperking kunnen ervaren hoe het is om een spectaculaire sport als rolstoelhockey te spelen. Een damesploeg van Hockeyclub Walcheren is ook aanwezig tijdens de clinic en mag ervaren hoe het is om hockey vanuit de rolstoel te spelen.

Ledenwerfactie
De SGB houdt tevens een ledenwerfactie. De elektrisch aangedreven rolstoelhockeyers kunnen maar net aan twee teams vormen in de regionale competitie. Reservespelers zijn er niet. Twee teams in de competitie is voor de doorstroming van spelers zeer belangrijk. Nieuwe E-hockeyleden zijn daarom meer dan welkom bij de vereniging. De handbewogen rolstoelhockeyers is een gezondere tak van de SGB op het moment met voldoende spelers.

Marktkoopman
Deze middag is ook de overhandiging van de nieuwe materialen kar van de SGB. Deze kar is gesponsord door marktkoopman Peter van Vliet. Rolstoelhockeyers van de SGB hielpen jus d’orange inschenken tijdens de Zeeuwse Fietsvierdaagse bij de stempelpost van van Vliet. De marktkoopman sponsorde de SGB met 388 euro. Marco Nieuwenhuyzen van Multiteqs laste de materialenkar gratis en deed zodoende ook een duid in het zakje.

Informatie
Tijdens deze middag is er informatie beschikbaar over de SGB, de rolstoelhockeysport en het lid worden van de vereniging.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden