Foto: PR Vrijburgbad Vlissingen

Zweminstuif leerlingen basisschool Het Kompas

  Sport

Ruim 100 leerlingen uit de groepen 4 & 5 van basisschool Het Kompas uit Oost-Souburg hebben eind september vol enthousiasme deel genomen aan de zweminstuif in het Vrijburgbad. 
De zweminstuif maakt onderdeel uit van het Sportimpulsproject 'Vlissingen aan- en in het water'. 

Een twee jaar durend project (eindigend op 1 november as.!), waarbij Bewegingsplein Westduin de initiator is en waarbij een 8 tal basisscholen (met in totaal ruim 750 leerlingen) uit de gemeente Vlissingen, hebben deelgenomen met als doel kennismaking met de zwemsporten als opstap naar het verder zwemmen in vereniggingsverband in de zwemsportverenigingen DZK en Van Dixhoornbrigade. Middels een speciale flyer kunnen de geïnteresseerde kinderen gebruik maken van een speciaal aanbod om te blijven zwemmen.
Leerlingen die nog onvoldoende zwemvaardig en zwemveilig waren kregen tijdens  de zweminstuif zwemles. In overleg met Het Kompas wordt deze kinderen een aanbod op maat gedaan, zodat ook zij in een korte tijd hun zwemdiploma A en B kunnen behalen en kunnen gaan genieten van sporten en bewegen in, op en aan het water!
Leerlingen in bezit van  één of meer zwemdiploma's gingen in circuitvorm aan de slag met de facetten van wedstrijdzwemmen, waterpolo en zwemmend redden.
Na gezamenlijk iets te hebben gegeten en gedronken werd de zweminstuif voor alle leerlingen afgesloten met vrij zwemmen. Vele kinderen lieten zien hoeveel lef zij hadden door vanaf de 1- en 3-meter springplank hun kunsten te vertonen. 
Na 90 minuten werd de ochtend zwemmen in het Vrijburgbad tot tevredenheid afgesloten.
Gedurende deze ochtend tekenden trainers van de zwemsportverenigingen DZK en Van Dixhoornbrigade plus zwemonderwijzers van Bewegingsplein Westduin voor de vlekkeloze organisatie.
 

Meer berichten