Foto: PR Samenloop voor hoop

Samenloop voor hoop zoekt nog vrijwilligers

  Sport

Mark Lobbezoo

MIDDELBURG -  Het duurt nog wel even voordat het zover is, maar de Samenloop voor hoop komt er komende zomer weer aan. Na het succes van vorig jaar, toen er zo'n 40.000 euro werd opgehaald, staat de tweede editie van deze 24-uurs wandelestafette gepland voor 14 en 15 juni 2019.

Het is de bedoeling om m zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF, ter bestrijding van kanker. Organisator Richard Jansen is nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen dit evenement te doen slagen.

Walcheren

Vorig jaar werd de Samenloop voor hoop voor het eerst gehouden in Zeeland. Er deden toen zo'n 30 teams mee aan de Samenloop voor Hoop Walcheren, die samen 40.000 euro hebben opgehaald. Maar om alles in goede banen te leiden zijn er ook vrijwilligers nodig. Zo'n 40 in totaal. Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. "Dan is dit een mooie gelegenheid om er met elkaar bij stil te staan, samen te zijn en het leven te vieren," aldus organisator Richard Jansen.

Aanmelden

En natuurlijk zijn er ook deelnemers nodig, die zich laten sponsoren. Iedereen kan zich aanmelden als deelnemer of vrijwilliger, ook als je in een rolstoel zit. Deelname geschiedt in teams, maar je kunt je wel individueel aanmelden. Ook is er een kinderloop voor basisschoolleerlingen. Op het Abdijplein, het centrum van de Samenloop, zal een podium staan waar artiesten belangeloos mogen optreden om de deelnemers muzikaal te begeleiden. Het is de bedoeling dat ieder team 24 uur onafgebroken minimaal 1 loper actief heeft op het parcours op en rondom het Abdijplein in de Zeeuwse hoofdstad. Aanmelden kan via de website www.samenloopvoorhoop.nl/walcheren

Samenloop

Verspreid over Nederland zijn er veel Samenlopen, in Zeeland tot op heden nog maar één. Organisator Richard Jansen zou graag nog een tweede Zeeuwse samenloop zien ontstaan.

Meer berichten