Dit jaar wordt er een groot Zeeuws Basisscholieren Toernooi Tafeltennis gespeeld. FOTO: PR
Dit jaar wordt er een groot Zeeuws Basisscholieren Toernooi Tafeltennis gespeeld. FOTO: PR (Foto: )

Basisscholieren Toernooi Tafeltennis

  Sport

Voor de vierde keer wordt dit jaar weer een groot Zeeuws Basisscholieren Toernooi Tafeltennis gespeeld. Tafeltennisvereniging TTV Westerzicht uit Vlissingen (West-Souburg) organiseert op woensdag 28 november 2018 één van de acht voorronden in hun eigen locatie.

VLISSINGEN - Er doen dit jaar in totaal acht verenigingen mee aan dit Zeeuws tafeltennistoernooi, in Middelburg TTC Middelburg, in Hulst Reynaert en SAR ‘72, in Yerseke TTV Yerseke, in Arnemuiden TTV Arnemuiden, in Zierikzee Scaldina, in gemeente Veere/Noord-Beveland SVNB Kamperland en in Vlissingen TTV Westerzicht. De finale wordt op 3 januari 2019 van 13.00 tot 16.00 uur in de accommodatie van TTC Middelburg (de Zandkuil) gespeeld. Het basisscholierentoernooi wordt georganiseerd ter promotie van de tafeltennissport. De sport die bijna elke jongere wel eens heeft gespeeld op het schoolplein of in de aula op school of op de camping tijdens zijn vakantie, kan ook bij een groot aantal clubs in de provincie worden beoefend. Heb je je afgelopen zomer kostelijk vermaakt achter de tafeltennistafel op de camping? Of speel je al een paar jaar rond-de-tafel op school of ping-pong op de wii, maar wil je nu wel eens ‘om het echie’ spelen? Het toernooi is voor basisscholieren in de groepen 5 tot en met 8, al wordt er wel gespeeld in twee categorieën: groep 5/6 en groep 7/8. Inschrijven moet in teams van twee personen. (voorwaarde voor de samenstelling van een team, er mogen geen twee spelers in een team spelen, die beiden al lid zijn van een tafeltennisvereniging uit één van de deelnemende verenigingen). Een team kan samengesteld worden uit meisje/meisje, jongen/jongen, meisje/jongen maar als 1 speler van een school mee wilt doen dan kan dat ook, dan wordt hij/zij gekoppeld aan een speler van een andere school (indien aanwezig). Deelnemers moeten dus naam van school, groep, eigen naam én hun teamgenoot en eigen emailadres (géén school emailadres) doorgeven. Alle leerlingen groepen 5,6,7 en 8 in de gemeente Vlissingen krijgen een mail via school waar alle info in staat. Schrijf je dus snel in voor het evenement op de aan school verstrekte inschrijflijst of mail zelf naar de contactpersoon van tafeltennisvereniging TTV Westerzicht: Ed Sleijpen, via e-mailadres jeugdtrainer@ttvwesterzicht.nl onder vermelding van 'scholierentoernooi 2018'. De sluitingsdatum voor de inschrijvingen is 26 november 2018. TTV Westerzicht biedt de ingeschreven deelnemers van de voorronde de kans om op de woensdagmiddagen 14 en 21 november tussen 13.30 en 17.00 uur gratis te trainen in de zaal aan de van Doornlaan 33a te West-Souburg onder de begeleiding van twee trainers.

van onze vereniging. Leenbatjes zijn aanwezig

Op deze dag strijden de teams eerst in de deelnemende plaatsen om de prijzen.

De voorronden vind plaats op woensdagmiddag 28 november van 13u – 18u en word in Vlissingen gespeeld in de accommodatie van TTV Westerzicht.

De beste teams van groep 5/6 en groep 7/8 van elke locatie worden uitgenodigd om in Middelburg te strijden om de provinciale titels voor de beste scholierenteams.

Deze grote finale is op 3 januari 2019 (13u-16u) in sportaccommodatie ‘de Zandkuil’ te Middelburg

De doelstelling van de Zeeuwse tafeltennisverenigingen is om zoveel mogelijk jeugd kennis te laten maken met de tafeltennissport.

Door ook vakleerkrachten te betrekken hopen de clubs dat de sport ook onderdeel wordt tijdens schoollessen en daardoor kinderen de weg naar de tafeltennis verenigingen weten te vinden.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.facebook.com/Zeeuws Basisscholierentoernooi Tafeltennis, of www.zeeuwsbasisscholierentoernooi.nl

Wilt u meer weten van de tafeltennis vereniging TTV Westerzicht zelf, dan kunt u info vinden op www.ttvwesterzicht.nl en/of onze facebookpagina www.facebook.com/ttvwesterzicht/

Ed Sleijpen, jeugdtrainer TTV Westerzicht

----------------------------------------------------

De HobbeldeBobbelloop in Zoutelande is dit jaar toe aan zijn 18e editie en wordt gehouden op zaterdag 17 november. De organisatie is in handen van atletiekvereniging Dynamica. De Hobbeldebobbelloop is 15 jaar lang georganiseerd door Kustmarathon Zeeland. Dynamica heeft in 2016 de loop voor het eerst georganiseerd. Een unieke loop over een zwaar parcours over duin, bos en strand met 17 beklimmingen dan wel overgangen en de meeste en hoogste bobbels van Zeeland. Sinds vorig jaar is er ook een korte afstand is, een 5,8 kilometer. Voor diegenen die bijna 11 zware kilometers niet zien zitten is er dus een Hobbeldebobbel "light". Vorig jaar deden er bijna 300 hardlopers en zo'n 100 wandelaars mee. De start van de wandelaars is om 13.00 uur en van de hardlopers om 14.30 uur. De start en de finish is in de Langstraat van Zoutelande. Na afloop is er, zoals gebruikelijk, iets lekkers voor de deelnemers en een glaasje glühwein. Voorinschrijven voor deze loop kan tot en met woensdag 14 november viawww.inschrijvenzeeland.nl. Voor meer informatie over de loop www.dynamica-sport.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden