Kiara van Belzen en Amy Quakkelaar. De Zeeuwse turnsters hebben zich afgelopen zaterdag van hun beste kant laten zien.
Kiara van Belzen en Amy Quakkelaar. De Zeeuwse turnsters hebben zich afgelopen zaterdag van hun beste kant laten zien. (Foto: )

Prima resultaten voor Turnschool Zeeland

  Sport

De Zeeuwse turnsters hebben zich zaterdag van hun beste kant laten zien bij de internationale Michel Wanten Cup in Heusden (België).

HEUSDEN - Turnschool Zeeland uit Vlissingen was hier vertegenwoordigd met zes turnsters. Als eerste werd geturnd bij de jeugd. Amy Quakkelaar werd in deze categorie knap 13de met 39.433 punten, Kiara van Belzen behaalde de 19de plek met 36.649 punten. De junioren Yara Helleman en Fleur Dingemanse vormden samen met de senioren Frederique Snijders en Daniek Witlox het team Turnschool Zeeland. En dat deden zij zeker niet onverdienstelijk. In een sterk deelnemersveld met turnsters uit Nederland, België en Duitsland wisten zij als team een uitstekende vijfde plek te behalen. Ook individueel werden mooie resultaten behaald. Op balk had Frederique Snijders met 11.8 punten de hoogste score van alle senioren in de 1e divisie. Dit leverde haar een toestelfinale op de zondag op. Uiteindelijk mocht Snijders een zilveren plak mee naar Zeeland nemen. Bij de meerkamp wist ze de 10e plek te behalen met 42.200 punten. In dezelfde categorie werd Daniek Witlox, mede dankzij een hoge score op sprong, 9e met 42.350 punten. Yara Helleman behaalde bij de junioren in de 1e divisie een keurige 8e plaats met 40.850 punten en Fleur Dingemanse werd 15e.

Meer berichten