Drie bekers voor Youri Bonte hier met teambaas van OW Karting. FOTO PR
Drie bekers voor Youri Bonte hier met teambaas van OW Karting. FOTO PR (Foto: PR)

Kampioen Youri Bonte kan bekers amper vasthouden

  Sport

Hij kon ze maar amper vasthouden, de drie bekers die karter Youri Bonte kreeg uitgereikt tijdens de kampioenenhuldiging van de GK4 Kart Series. Drie bekers maar liefst vormden samen het ultieme bewijs dat hij een wel heel succesvol seizoen achter de rug heeft.

VROUWENPOLDER / ROOSENDAAL - Het twaalfjarige talent uit Vrouwenpolder werd in de X30 Cadet-klasse kampioen in het GK4-kampioenschap, hij won het Nederlands kampioenschap IAME X30 en hij won de prestigieuze Wladoil Cup.

"Het was een heel goed seizoen. Heel bijzonder dat ik drie keer eerste ben geworden", zei Youri in de brasserie van Kart Centre Roosendaal waar de huldiging werd gehouden. "En dat in wat pas mijn tweede jaar als wedstrijdrijder was. Ik had dit van tevoren toch echt niet verwacht."

Promotie

Omdat hij na zo'n succesvol seizoen weinig meer te zoeken heeft in de X30 Cadet-klasse promoveert hij volgend seizoen naar de IAME X30 Junioren-categorie. Een pittige overstap, want dat kampioenschap is traditioneel sterk bezet en heeft grote startvelden. Toch maakte hij zich daarover geen enkele zorgen. "Ik moet gewoon dicht bij mezelf blijven en zo goed mogelijk rijden. Ik moet er niet te veel over nadenken en gewoon doen."

Toptien

Toch heeft hij voor het GK4-kampioenschap wel een klassering in gedachten. "Ik hoop op een plaats in de top tien." Om in 2019 zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen, gaat hij zoveel mogelijk trainen. Hij hoopt vooral veel in de regen te kunnen trainen. "Want op dat vlak moet ik echt nog beter worden", was hij zelfkritisch. "Ik moet ook meer mijn armen, benen en nek trainen. Vooral mijn armen omdat het sturen in een Junior-kart een stuk zwaarder is dan in een Cadet-kart." Inmiddels heeft hij al twee keer getraind in een Junior-kart en tijdens de KNAF Cup-wedstrijd in Assen heeft hij er zelfs al in geracet. Niet onverdienstelijk bovendien, hij werd er knap zesde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden