Foto: Conny den Heijer/ familie Schalkwijk

Eerste Owen Schalkwijk Memorial zeer geslaagd

  Sport

Vlissingen - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen en Gold Event Zeeland hielden donderdagmiddag een memorial ter nagedachtenis aan Owen Schalkwijk.

Hij was hun grootste fan, vriend en trouwste vrijwilliger, Owen Schalkwijk, die in maart 2018 op 20-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een bedrijfsongeval. Ter nagedachtenis aan hem organiseerden zijn vrienden van Groene Ster een voetbalmiddag met vrije inloop en een samengesteld G-team van RCS en SV Walcheren.

Mohammed Al Hajaji, een van de organisatoren van Gold Event zegt: "We wilden graag iets doen voor Owen zodat iedereen weet dat we hem niet vergeten. Het is de eerste keer dat we dit voor hem organiseerden en de opkomst was mooi. Vanaf nu willen we dit ieder jaar voor hem gaan doen. Daarbij zijn ook teams van buiten Vlissingen van harte welkom." De ouders van Owen, Hans en Angelique Schalkwijk waren onder de indruk van de middag. "De vraag voor deze memorial kwam vanuit Groene Ster." zegt vader Hans, "Prachtig als mensen zoiets vanuit zichzelf willen organiseren. Het is voor ons een grote steun dat zij Owen op deze manier wilden herdenken, het was echt een eerbetoon aan hem. Het deed ons ook goed dat er zoveel vrienden en bekenden zijn komen kijken, het gaf bijna een reünie gevoel."

De boodschap achter de memorial was naast het herdenken toch ook het samen plezier maken. Hans zegt: "Owen had altijd plezier en kon zo heerlijk zichzelf zijn. Hij draaide de muziek bij Groene Ster en sloeg als het half kon, geen wedstrijd over." Moeder Angelique bedankt een ieder die heeft meegewerkt aan deze middag en zegt: "Er is zelfs door enkele middenstanders gesponsord voor de loterij die deze middag werd gehouden. Het geeft voor ons aan hoe geliefd Owen bij velen was." Het opgehaalde bedrag werd na afloop spontaan verdubbeld door Liesbeth Blom van Blom & de Ridder uitvaartzorgverzorging die in maart de bijzondere uitvaart van Owen hebben verzorgd.

 

Meer berichten