Finale Basisscholentoernooi tafeltennis in de Zandkuil

  Sport

MIDDELBURG - Het was een drukke, stuiterende maar bijzonder gezellige middag bij TTC Middelburg op de eerste donderdag van het nieuwe jaar.

Maar liefst twintig teams meldden zich allemaal keurig op tijd in de Zandkuil. Twaalf teams speelden in de categorie groep 7-8, acht teams speelden in de categorie groep 3-6. Op negen tafels speelden de teams veel wedstrijden, de tafels blijven geen seconde leeg. De negen scheidsrechters van TTC Middelburg konden de wedstrijden moeiteloos in goede banen leiden.

Hoog niveau

Het niveau lag hoog, omdat de beste teams uit de gemeentes Veere, Noord-Beveland, Hulst, Vlissingen en Middelburg naar deze finale waren gekomen. De teams speelden in poules van vier, waar de nummers 1 en 2, en soms ook de nummers 3, naar de winnaarsronde gingen.

Demonstratie

Voormalig scholierenkampioen (Mike, 12 jaar) en Nederlands kampioen (Jonathan, 14 jaar) gaven een korte demonstratie. De scholieren leerden dat je veel moet bewegen tijdens een tafeltennistraining en dat je ook goed met een koekenpan kan spelen, en dat een bal wel 100 km/h kan gaan en 50 rondjes per seconde kan draaien. Niet voor niks “de snelste balsport ter wereld”. Daarnaast leerden de spelers dat je voor en na elke wedstrijd je tegenstander een hand geeft. Dat pasten ze goed toe in het tweede wedstrijdgedeelte. Na de demonstratie waren er nieuwe poules van drie teams. Iedereen speelde dus verder. Sommigen om de finale te halen, anderen voor de lagere plaatsen. Daardoor werden de teams gelijkwaardiger aan elkaar en de wedstrijden steeds spannender.

Kunsten

Uiteindelijk kwamen er van beide leeftijdscategorieën twee teams bovendrijven. Zij mochten voor groot publiek hun kunsten laten zien in de finales. Bijna 100 spelers, ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s en andere supporters genoten van de prachtige rally’s. Bij groep 3-6 versloegen de Vlissingers Levi en Pepijn van de Theo Thijssenschool hun stadsgenoten Job en Jonathan. Bij groep 7-8 hielden Kees en Shun van Archipelschool het Talent het eremetaal in Middelburg door Sem en Benjamin uit Hulst de baas te blijven.

Gesmeerd

De middag liep gesmeerd, dankzij de inzet van maar liefst achttien vrijwilligers die het hartstikke leuk vonden om zich in te zetten als scheidsrechter, wedstrijdleider, demonstratie-gever, fotograaf, barmedewerker of coördinator van dit evenement. Een heerlijke onderbreking van de schoolvakantie!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden