Wereldkampioen Putter FOTO FRANK WONDERGEM
Wereldkampioen Putter FOTO FRANK WONDERGEM (Foto: Frank Wondergem)

Arnemuidenaren grijpen wereldtitels

  Sport

ARNEMUIDEN - Leden van vogelvereniging Zanglust uit Arnemuiden hebben uitstekende prestaties verrichten op het wereldkampioen voor vogelliefhebbers, welk momenteel gehouden wordt in Zwolle.

In een uiterst zware competitie wisten zij 4 wereldtitels in de wacht te slepen. Jaap van Belzen greep, na de Europese titel in oktober, nu ook de Wereldtitel met een Mozambiquesijs. Frank Wondergem wist met zijn Putters zelfs 2 wk-titels in de wacht te slepen, zowel bij Enkelingen als bij Stammen pakte hij het Goud. Tevens haalde hij bij de Enkelingen ook nog eens het Brons. En Herman Marijs is ’s werelds beste met een stam Europese Sijssen. In totaal doen er 11 leden van Zanglust mee op het WK, waarvan er 6 in de prijzen vielen.

Naast bovengenoemden wereldkampioenen haalde Jacco Osterling bij de Agaporniden 3x Zilver en 1x Brons. Verder was er Zilver voor Max Pleijte bij de Rijstvogels, Marco Klaassen bij de Rietborstenvinken en Peter van Belzen bij de Roodkoppapegaaiamadinen. Aan deze wereldkampioenschappen, welke dit jaar organiseerd worden door de Nederlandse Bond Voor Vogelliefhebbers, doen zo’n 25.000 vogels mee van deelnemers uit 44 verschillende landen. 

Nog tot en met zondag 13 januari zijn de vogels te bewonderen in de IJsselhallen in Zwolle.

Meer berichten